Sense Categoria

Mollerussa entrarà al llibre Guinness en exposar 500 vestits de paper

Avatar
  • octubre 8, 2018
  • 3 min read

Imatge detall d'un vestit de paper vermell amb flors blanques | LleidaDiari.cat

 

338 vestits i 162 vestits de nina, tots ells de paper, permetran a la capital del Pla d'Urgell, Mollerussa, l'entrada al llibre Guiness dels rècords. Per aconseguir-ho, se'ls va demanar que exposessin en un mateix espai 300 vestits, una xifra que han superat omplint no només l'escenari i la platea el teatre de l'Amistat, sinó tots els passadissos i l'entrada de l'edifici. Segons la coordinadora d'aquesta fita rècord, Carme Polo, ho han aconseguit i suposa «un reconeixement» pels creadors del certamen dels vestits de paper i de totes les modistes que hi participen any rere any. La propera desfilada de vestits de paper es farà el 15 de desembre, data en què esperen haver rebut la certificació Guiness. «Ens vam proposar amb l'Ajuntament i el Museu que els vestits de paper tinguessin més projecció internacional i vam creure que el rècord Guiness podria ser interessant». Així va començar tota aquesta fita, explica la coordinadora i periodista Carme Polo que diu que s'ho van «proposar» i ho han «aconseguit».

Pla detall d'un dels vestits de paper exposat al Teatre l'Amistat de Mollerussa

Pla detall d'un dels vestits de paper exposat al Teatre l'Amistat de Mollerussa | LleidaDiari.cat

 

 

Polo detalla que des del World Record Guiness els van aconsellar que per aconseguir-ho havien d'exposar 300 vestits en un mateix espai. «Al teatre l'Amistat hi hem posat 338 vestits de paper i 162 vestits de nina». El teatre no només té plena la platea i l'escenari sinó que també omple passadissos i l'entrada de l'edifici. Polo ha explicat que per aconseguir el rècord han sumat els 90 vestits de l'exposició permanent del Museu i la resta de vestits del fons del mateix museu. «Són vestits de gran qualitat perquè són els guanyadors de cada any». «Ara hem fet una afirmació comptant cada vestit i hem d'enviar tota la informació i documentació i la fitxa de cadascun dels vestits» als membres del World Record Guiness perquè «en un parell de mesos» ens enviïn la certificació oficial, diu Polo.

 

Lluiten per a ser Patrimoni Immaterial de la Unesco

La mostra aplega vestits dels últims 25 anys perquè «els vestits dels anys 70 i 80 no es poden exhibir perquè el pas dels anys ha fet malbé el paper». Polo recorda que el paper és una matèria delicada i efímera i per això també lluiten per ser «Patrimoni Immaterial de la Unesco». També ha remarcat que «no es pot comptar el paper ni els milers o potser milions d'hores que les modistes han passat confeccionat els vestits». Una de les veïnes i modista de Mollerussa, Roser Cardona, ha explicat que ha participat en diferents desfilades i que el record Guiness suposa «una il·lusió i un reconeixement per les modistes i pel poble». Cardona també afegeix que tot contribueix al fet que el certament «tiri endavant».

Imatge dels vestits de paper de nina exposats al teatre l'Amistat de Mollerussa

Imatge dels vestits de paper de nina exposats al teatre l'Amistat de Mollerussa | LleidaDiari.cat

 

 

Un certamen, per cert, que aporta cada any dissenys de modistes de tot el territori, en les diferents categories de vestits de paper. Aquest diumenge acaba aquesta exposició que atorga el rècord Guiness a Mollerussa i ara caldrà esperar l'arribada de la certificació oficial. Segons Carme Polo «encara no saben com ho celebraran» però la próxima desfilada ja té data, enguany serà el 15 de desembre.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *