Mollerussa celebra el desè aniversari com a Municipi Lector

Imatge de productes de Municipi Lector

Imatge de productes de Municipi Lector | LleidaDiari.cat

 

Mollerussa celebra enguany deu anys com a Municipi Lector i ho farà seguint amb la seva política de promoció de la lectura però amb activitats pensades perquè tota la ciutadania en pugui ser partícip. Així, l'acte central serà el dia 9 de novembre al centre de la ciutat amb una performance amb voltant del món dels llibres que comptarà amb la participació de tots els centres de Primària i de Secundària que han treballat el projecte al llarg d'aquesta dècada. Una activitat que també comptarà amb la implicació dels establiments comercials de la ciutat amb els quals, a través de Mollerussa Comercial i la Cambra de Comerç, s'ha buscat la complicitat perquè decorin els seus aparadors amb llibres o elements relacionats amb la lectura.

 

En el marc d'aquest acte central, es donaran també a conèixer els guanyadors dels dos concursos fotografia que s'han impulsat amb motiu del desè aniversari a Mollerussa del programa de foment de la lectura a Catalunya, que neix impulsat pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya (CLIJCAT). El primer dels concursos premiarà amb 100 euros la millor fotografia que ajudi a promoure la lectura. Es poden presentar com a màxim dues fotos per autor a info@bibliotecamollerussa.cat abans del 28 d'octubre. Pel que fa al segon concurs, que es farà a través d'Instagram, també tindrà com temàtica la lectura i constarà de dos premis: un a la Millor fotografia de 100 euros i un altre al Millor boomerang, també de 100 euros. Les bases dels dos concursos es poden consultar a www.bibliotecamollerussa.cat.

 

A banda d'aquest acte per a la ciutadania, el dia 5 de novembre el Mag Selvin portarà «La màgia dels llibres» al Teatre L'Amistat en dues sessions: una primera pensada pels alumnes de Primària i una segona, pels de Secundària. Una altra de les activitats emmarcades dins el desè aniversari de Municipi Lector és el taller de creació de Bootrailers, que impartirà el narrador i filòleg Carles Alcoy. Es farà en quatre sessions tots els dilluns de novembre a partir de les 6 de la tarda, està pensat per a joves a partir de 1r d'ESO i consistirà a condensar la lectura d'un llibre en un videoclip. El taller és gratuït però cal inscripció prèvia a la biblioteca.