La localitat lleidatana que instal·la més càmeres mòbils per detectar conductes incíviques

L’Ajuntament de Mollerussa ha posat en funcionament aquesta setmana dues càmeres més de videovigilància mòbils per detectar conductes incíviques per un mal ús dels contenidors de recollida de la brossa. Aquests dos nous aparells complementen els dos que s’utilitzen per a aquesta funció ara, un de fixe i un altre d’itinerant, els quals han incidit en tres àrees conflictives diferents des de l’octubre de 2020. 

Aleshores van entrar en funcionament i han permès posar més de 52 denúncies per part de la Policia Local per una infracció que se sanciona amb 100 euros de multa.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La càmera itinerant que ja estava en funcionament al carrer d’Enric Granados ha estat reubicada en una altra àrea conflictiva localitzada a la ronda de Sant Pere, mentre que les noves s’han instal·lat en dues zones en les quals també s’havia detectat una creixent problemàtica per un continuat mal ús com són l’avinguda del Canal i l’avinguda de la Generalitat. Cal apuntar que totes les ubicacions estan degudament senyalitzades perquè els usuaris en tinguin coneixement.

L’objectiu de l’Ajuntament amb aquesta actuació és prevenir aquest tipus de conductes incíviques que poden causar problemes de salubritat en el municipi i alhora fer pedagogia entre la ciutadania de la necessitat de fer un bon ús dels contenidors. Així mateix, vol ser també una mesura que pretén detectar situacions de desbordament per si cal incrementar la freqüència del buidatge.

Aquesta actuació forma part del Pla de Civisme municipal que va posar en marxa una campanya per prevenir el mal ús dels contenidors amb la qual es va aconseguir arribar a 68 comunitats veïnals i reduir les àrees conflictives detectades.