La ciutat lleidatana que aprova un dels seus pressupostos més importants de la història

El pressupost de l’Ajuntament de Mollerussa per a l’any vinent serà de 16.837.433,43 milions d’euros, un 8,29% més que el d’aquest 2022. Així ho ha anunciat aquest dimarts l’alcalde Marc Solsona en una roda de premsa on també ha destacat l’increment de les inversions que es faran a la ciutat, per valor d’1,9 MEUR, gràcies a les subvencions que s’han aconseguit de diverses administracions. Solsona ha assenyalat que estan «contents» perquè s’ha aconseguit «donar el tomb a la situació econòmica amb el deute més baix dels darrers 25 anys». En concret, el deute se situa al 66,45% i la previsió és tancar el 2023 al 58,47%. Entre les partides més importants destaquen els 400.000 euros pel 150è aniversari de la Fira de Sant Josep.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona ha explicat que la notable pujada del pressupost municipal es deu, en part, gràcies a les subvencions que s’han aconseguit. En concret el capítol d’inversions serà d’1,9 MEUR dels quals 650.000 són de fons propis del consistori i la resta de subvencions. En aquest sentit, l’alcalde ha assenyalat que es continua amortitzant per valor d’1,8 MEUR i per això s’ha mostrat satisfet de presentar uns comptes que suposen que l’Ajuntament tingui el deute més baix dels darrers 25 anys.

 

Les grans magnituds amb les quals es mouen els comptes per a l’any vinent són la partida de personal, que se situa al 37%, menys que enguany que ha estat del 40%. Les despeses corrents sumen 6,8 MEUR i, per una altra banda, hi ha la inversió situada en 1,9 MEUR. Dins d’aquest darrer capítol destaquen partides de 100.000 euros per afrontar el centenari de l’Amistat, els prop de 400.000 euros per adequar el recinte exterior de cara a la 150a Fira de Sant Josep més una altra subvenció de 100.000 euros pel mateix certamen que arribarà del ministeri.

L’alcalde també ha destacat que de cara al 2023 s’incorporen increments del 20 al 25% en els preus del consum d’energia elèctrica i novament els concursos de la neteja de via pública i instal·lacions municipals. També hi ha previstes «actuacions potents» en matèria cultural com una partida de prop de 90.000 euros per adequar Cal Duch com a espai per a grups musicals amb bucs d’assaig. Mollerussa també comptarà amb una subvenció de 100.000 euros per a l’Institut d’Emprenedoria, una altra de 150.000 provinent de la Generalitat per a la mobilitat sostenible i es destinaran 94.000 a la renovació del clavegueram del carrer Nord. La Diputació de Lleida també aportarà una partida per a l’adequació de les antigues oficines bancàries dels baixos de l’Ajuntament com a nova seu d’Acció Social.

 

Finalment, l’alcalde ha remarcat que a banda d’aquest «pressupost potent» no s’ha d’oblidar que l’any que ve començaran a Mollerussa les obres de la nova comissaria dels Mossos d’Esquadra, les d’ampliació del CAP, el pont per a vianants que creuarà l’A-2 i connectarà amb el Palau d’Anglesola, i la residència per a la gent gran a l’àmbit de Cal Castelló.