Comarques

La ciutat del Molí d’Espígol se suma a les activitats del Cap de Setmana Ibèrica

Durant dos dies l’espai acollirà visites guiades al jaciment

Marta Romera
  • setembre 27, 2022
  • 3 min read
La ciutat del Molí d’Espígol se suma a les activitats del Cap de Setmana Ibèrica

La ciutat ibèrica del Molí d’Espígol participarà el cap de setmana de l’1 i 2 d’octubre en les activitats del 22è Cap de Setmana Ibèric, impulsat pel Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC). Així, l’Àrea de Monuments i Jaciments de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural (ACdPC), que gestiona el jaciment, i l’Ajuntament de Tornabous, han organitzat conjuntament diversos actes.

L’ACdPC ha programat tres sessions de visites guiades per conèixer en profunditat aquest antic poblat iber (dues el dissabte a les 10.30 i a les 17 hores i una diumenge a les 10.30 hores). Tant les visites guiades com les activitats familiars les realitza Iber, l’empresa concessionària de les visites guiades.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Alhora, durant el cap de setmana hi ha previstos diversos actes. Així, dissabte tindrà lloc una bicicletada i una xocolatada amb coca de forner i fruita. Després de la visita guiada al jaciment, se celebrarà l’activitat familiar ‘Desxifrem la cultura ibèrica: petits fragments’ i una Vermutada electrònica amb Los Notas del Barrio.

Una gran oportunitat per apropar-se i conèixer el valuós i extens patrimoni ibèric

Diumenge, a més de la visita guiada, es repetirà l’activitat familiar i es farà un tast de cervesa Iberika, elaborada artesanalment gràcies a les referències que s’han pogut documentar a partir de les troballes d’aquest període històric. El Cap de Setmana Ibèric és una gran oportunitat per apropar-se i conèixer el valuós i extens patrimoni ibèric de casa nostra. Totes aquestes propostes s’han pensat amb l’objectiu d’apropar el patrimoni ibèric de Tornabous i la resta del territori a tots els públics i despertar l’interès per aquest llegat històric que es cuida des de l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.

Programa d’activitats al Molí d’Espígol durant el 22è Cap de Setmana Ibèric

Dissabte 1 d’octubre
Portes obertes de 10 a 14.30 h. i de 17 a 19.30 h.

9 h. Bicicletada. Plaça Salvador Seguí – Molí d’Espígol. Activitat gratuïta i apta per a tots els públics. És obligatori l’ús de casc.

10.30 h. Xocolata desfeta, coca de forner i fruita.

10.30 h. Visita guiada al jaciment.

11.30 h. Activitat familiar ‘Desxifrem la cultura ibèrica: petits fragments’.

12.30 h. Vermutada electrònica amb Los Notas del Barrio.

17 h. Visita guiada.

Diumenge 2 d’octubre
Portes obertes de 10 a 14.30 h. 10.30 h. Visita guiada.

11.30 h. Activitat familiar ‘Desxifrem la cultura ibèrica: petits fragments’.

13 h. Tast de cervesa Iberika.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *