Atenció: Modificacions al projecte Torreblanca – Quatre Pilans

La Paeria estaria disposada a acceptar les modificacions al projecte de polígon de Torreblanca – Quatre Pilans que ha plantejat la Cambra de Comerç davant el rebuig que ha generat el plantejament que impulsa l’Ajuntament i el Govern entre veïns de la zona. L’alcalde Miquel Pueyo confia que serveixin per trobar un “consens mínim” però ha remarcat que projectes d’aquestes característiques sempre comporten afectacions en particulars i ha demanat a oposició i veïns que no es quedin “mirant enrere” perquè el polígon té demanda d’empreses.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Després de la reunió mantinguda a la Cambra de Comerç, l’alcalde de Lleida ha assenyalat que no renunciaran al projecte del polígon de Torreblanca – Quatre Pilans i ha avisat que buscar altres espais per construir-lo suposaria tornar a posar el projecte al “congelador” i haver d’esperar 3 o 4 anys més. En aquest sentit, ha destacat que les modificacions plantejades per la Cambra són possibles, algunes coincideixen amb les que van fer els veïns, i podrien “atenuar l’impacte” del polígon que abasta un àmbit de 1.280 hectàrees.

Les sis propostes plantejades són “raonables” segons el govern municipal i estarien disposats a incloure-les com a al·legacions quan s’obri el termini a partir del 7 de novembre. El tinent d’alcalde Toni Postius ha explicat que les propostes de la Cambra impliquen suprimir part del sòl industrial ubicat més enllà de la variant sud a tocar del barri de Magraners, per evitar d’aquesta manera que s’instal·lin empreses al costat del nucli urbà. També modificar el traçat de la línia d’alta tensió prevista per la partida de Quatre Pilans i fer-la en paral·lel a l’actual carretera per tal de deixar sense afectació l’Horta de Lleida

Una altra modificació seria la de fer una reserva de sòl per al trasllat de la subestació de Magraners en aquest emplaçament. Així mateix, es podria incloure la desviació d’un vial d’accés que ha d’enllaçar amb la variant sud i que afectaria 2 o 3 habitatges, per la qual cosa es podria reduir el volum d’expropiacions.

D’altra banda, des del govern municipal també veuen bé la instal·lació de pantalles per evitar sorolls de la futura estació de mercaderies, ja que hi ha una urbanització bastant gran a l’altra banda i els veïns estan preocupats pels sorolls que podria haver-hi en un futur. Finalment, en cas que hi hagi activitat agrària afectada dins l’àmbit, es possibilitarà l’oportunitat de continuar-la fora del polígon, però dins l’àmbit del mateix de manera que es podria garantir als pagesos quedar-se treballant a la zona. 

Segons Postius, aquests canvis haurien de generar un punt de consens on tothom hauria de sentir-se còmode per la qual cosa ha emplaçat la resta de grups municipals a què prenguin posicionament. Pel tinent d’alcalde és la millor opció per no alentir el pla director, d’aquesta manera, la Generalitat començaria a redactar el projecte de reparcel·lació per aprovar-lo de cara a l’any vinent i a partir d’aquí tramitar llicències d’obres.