La modernització del reg de l’Horta de Lleida, a punt

L'alcalde i president de la Comunitat de Regants de Pinyana, Miquel Pueyo, ha encapçalat la reunió de l'Assemblea General Ordinària de la Junta de Sequiatge on s'ha destacat que les obres de modernització del reg d'una part de l'Horta de Lleida estan pràcticament finalitzades. L'actuació ha comprès les partides de Rufea, Butsènit i part de La Caparrella, Malgovern i Torres de Sanuy.

 

Sols resta la reposició dels camins, que s'emprendrà a partir del 16 d'agost, i la posada en marxa del telecontrol de totes les xarxes de regadiu des de la Comunitat, una operació que es preveu completar a principis del pròxim setembre. En la reunió s'ha subratllat l'esforç realitzat des de l'administració de la Comunitat perquè el cost definitiu s'hagi ajustat plenament al pressupostat i, per tant, a les derrames dels partícips, 3.100 euros per hectàrea.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Imatge de la reunió de la comunitat de regants de Pinyana

La modernització del reg de l’Horta de Lleida, a punt | LleidaDiari.cat

 

A data d'avui ja es troben connectats al nou reg més d'un 50% dels regants adherits, els quals han expressat a la Comunitat la seva satisfacció perquè ja no han regar amb bombeig; per tant, s'estalvien despesa elèctrica en un context d'increment del preu de l'electricitat. Aquesta circumstància permet amortitzar la despesa de la modernització del reg en molt poc temps.

 

Altres aprovacions

En l'assemblea també s'ha informat que, com es va notificar ahir, el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat lliurarà la seva part del projecte de modernització (el 60% de l'obra) a la Comunitat de Regants. A banda, s'han aprovat: el pressupost per a l'exercici del 2022, les normes que seran de nova aplicació per a la zona modernitzada i el cànon que s'aplicarà a les finques urbanes o que no destinen l'aigua de reg a activitat agrícola o ramadera.

 

Les normes tenen la finalitat de regular la progressiva ampliació d'adhesions al nou reg, fixar els termes per al satisfactori funcionament de la nova xarxa i protegir les seves infraestructures amb mesures, com ara, no poder elevar construccions en les immediacions del pas per on discorren les canonades.