Edició 2021

Mobilitzacions d’agricultors divendres a Lleida per reclamar mesures urgents davant la crisi de preus

  • agost 6, 2015
  • 2 min read
Mobilitzacions d’agricultors divendres a Lleida per reclamar mesures urgents davant la crisi de preus
Mobilitzacions d’agricultors divendres a Lleida per reclamar mesures urgents davant la crisi de preus

Mobilitzacions d’agricultors divendres a Lleida per reclamar mesures urgents davant la crisi de preus| ACN .- Fotografia: Defoto (Arxiu)

 

Unió de Pagesos, JARC-COAG i Asaja es manifestaran aquest divendres a Lleida per denunciar el “poder d'extorsió” que exerceix la gran distribució centreeuropea, a la qual responsabilitzen de la crisi de preus que està vivint el sector de la fruita dolça. 

La protesta tindrà lloc aquest divendres, a les 11.00 hores, davant el Lidl del Polígon Neoparc de Lleida, a la carretera LL-11.
 
Els sindicats volen reclamar així “mesures urgents” a l'Estat i a Brussel·les per sancionar aquelles grans superfícies que promouen la venda a pèrdues de productes agraris i que pressionen els preus en origen a la baixa. Així mateix, aquestes organitzacions també demanen als consumidors que no comprin fruita d'establiments de capital estranger. La mobilització també comptarà amb l'assistència de productors aragonesos.
 
Les tres organitzacions agràries han decidit fer front comú davant la situació en què viu immers el sector de la fruita dolça. Unió de Pagesos, JARC-COAG i Asaja consideren que la crisi de preus ha arribat a “un punt límit” en què resulta “incomprensible i sense justificació” la inacció de la Comissió Europea a l'hora d'activar les mesures extraordinàries per situacions com aquestes previstes en l'Organització Comuna de Mercats (OCM) de Fruites i Hortalisses.
 
Segons els sindicats, el manteniment de preus baixos, en una situació en la qual no hi ha estocs, “només s'explica per la presumpta situació d'abús de posició de domini que fa que els principals operadors de la gran distribució centreeuropea puguin condicionar el mercat amb facilitat per així poder continuar mantenint els marges de benefici que vana aconseguir l'any passat”, a causa de l'enfonsament de preus des d'inicis de campanya, agreujat pel veto rus.

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.