Sense Categoria

Descobreix com pots alliberar el teu mòbil sense pagar

Avatar
  • octubre 21, 2018
  • 6 min read

Es pot alliberar el telèfon mòbil sense haver de gastar diners | Rawpixel

 

Tot i que fa uns anys era imprescindible anar a una botiga de mòbils per donar-nos de baixa de la nostra companyia habitual, afortunadament avui en dia alliberar un telèfon mòbil d'un operador concret s'ha convertit en un procés àgil que es pot fer on sigui. Només ens caldrà disposar d'un altre telèfon per parlar amb la companyia en qüestió i d'una targeta SIM nova.

 

 

El codi IMEI, un pas previ per alliberar el telèfon

Cada telèfon mòbil té un codi identificador que permet la seva localització quan es connecta a la gran xarxa, una mena de número d'identitat per als mòbils que s'anomena IMEI, de les sigles en anglès 'International Mobile Equipment Identity'. 

 

Per trobar l'IMEI del nostre telèfon, és necessari que li traguem la tapa posterior i que aleshores n'aixequem la bateria: normalment el trobarem gravat damunt de la seva cara interna. De la mateixa manera, podem trobar l'IMEI d'una forma diferent i més fàcil, per a qualsevol marca de telèfon i companyia: prement sense espais les 4 tecles #06#. A continuació, apareixeran les 15 xifres del nostre IMEI a la pantalla del telèfon.

 

A banda d'això hi ha, fins i tot, una tercera forma per obtenir aquest codi: es basa en anar a l'opció 'Ajustaments' i buscar-hi l'apartat de dades i informació del telèfon, que normalment apareix al capdavall de la llista d'opcions que tenim. Un cop arribis aquí, podràs trobar la 'Informació d'IMEI'. 

 

Independentment de l'opció per la qual et decantis, l'IMEI és un codi fonamental a l'hora d'alliberar de franc el teu telèfon, perquè constitueix la primera etapa del procés. Un cop l'hagis trobat, et recomanem anotar-lo en algun full per tal de tenir-lo a mà i que no et fugi del cap.

 

Allibera qualsevol telèfon mòbil de la companyia que sigui

Abans de l'aparició dels telèfons intel·ligents, la manera més eficient i habitual d'alliberar els mòbils era anar a demanar ajuda a una botiga de mòbils o a una botiga de la nostra companyia telefònica. Sovint calia que es quedessin algun dia amb el dispositiu, com si es tractés d'una persona que se sotmet a una operació quirúrgica i ha de passar la nit en observació a l'hospital. Després d'això i d'abonar l'import corresponent al servei, podíem recuperar el telèfon, que havia quedat alliberat.

 

Això, però, ha passat a la història: ara mateix, qualsevol persona pot dur a terme l'alliberament del seu telèfon amb ben pocs passos i de franc, cosa encara més rellevant. Tot i que les empreses de telefonia també ofereixen la possibilitat de fer-ho elles, ens arriben descripcions diferents per part seva de la millor manera d'alliberar un dispositiu de telefonia mòbil, malgrat que l'essència principal del camí per fer-ho és la mateixa.

 

Sigui com sigui, sempre que ens vulguem donar de baixa d'una companyia en concret, ens demanaran el número IMEI per tal de comprovar que som els propietaris d'aquest telèfon. Un cop resolt tot això, la manera més senzilla d'alliberar el nostre telèfon serà a través de la sol·licitud d'un codi de desbloqueig.

Amb aquests passos, el teu mòbil quedarà alliberat

Amb aquests passos, el teu mòbil quedarà alliberat | Cedida

 

Continuar el procés a través del codi de desbloqueig

Quan demanem la baixa de la companyia telefònica que fem servir, rebrem un codi de desbloqueig a través d'un SMS. Aleshores, quan rebem el missatge, haurem de seguir aquestes etapes:

 

1. Introduir la targeta SIM nova

És important tenir en compte que ha de ser una targeta SIM del nou operador que hem triat per al nostre telèfon.

 

2. Posar el codi PIN

No cal dir que ha de ser el codi que correspongui a la SIM nova que haguem adquirit.

 

3. Teclejar el codi de desbloqueig

Veurem un missatge a la pantalla que ens demana el codi de desbloqueig que el nostre antic operador ens hauria d'haver enviat. Qual l'introduïm, hauríem de rebre un avís que digués que la xarxa ja no es troba bloquejada.

 

Si el codi fos erroni, cosa que podria passar en cas d'haver premut un número incorrectament, en podem demanar un de nou al nostre antic operador.

 

Alliberar un telèfon mòbil a través d'un codi de desbloqueig constitueix un procés senzill que no ens hauria de comportar una gran pèrdua de temps, però també hi ha altres maneres de fer-ho. Sigui com sigui, tot seguit t'expliquem el procés que has de seguir en el cas de tenir un Iphone, perquè el camí és diferent.

 

El procés per alliberar un Iphone

Tot i que hi ha algunes diferències, els passos que cal seguir per tal d'alliberar un Iphone són semblants als que hem seguit abans amb el codi de desbloqueig.

 

1. Introduir la SIM nova 

De la mateixa manera que hem vist abans, per arrencar amb el procés ens caldrà una SIM nova d'una altra companyia telefònica, diferent de l'antiga.

 

2. Apagar el telèfon i posar el codi PIN nou

El procés, fins aquest punt, era igual al que hem descrit abans per alliberar un dispositiu a través d'un codi de desbloqueig. Això no obstant, aquí comencen a aparèixer les primeres diferències: cal apagar el telèfon, tornar-lo a encendre i teclejar el codi PIN de la SIM nova. Un cop encès, veurem la icona que ens indica que no tenim cobertura, perquè el dispositiu no reconeix la nova targeta. Tot seguit, caldrà que ens connectem a una xarxa wifi.

 

3. Activar el mode avió i, posteriorment, desactivar-lo

En aquest últim punt, caldrà que activem el mode avió i que després, de manera immediata, el desactivem de nou. Així, el dispositiu telefònic tornarà a tenir cobertura i se'n produirà l'alliberament.

 

Si un cop fet tot això no aconsegueixes que el terminal quedi alliberat, hauràs de tornar-te a desconnectar del wifi i activar les dades. Aleshores, el dispositiu detectarà la targeta nova i l'operació s'haurà de repetir.

 

Avatar
Sobre l'Autor

ACN

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *