Miquel Pueyo vol tornar-se a presentar a l’alcaldia de Lleida al 2023

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha anunciat que té previst optar a la reelecció a les eleccions municipals de 2023. Ho ha fet en el decurs d'una entrevista a l'ACN on ha puntualitzat que això serà així, sempre que el seu partit, ERC, hi estigui d'acord. Pueyo diu que mai ha volgut estar més de set o vuit anys en un càrrec i per això assegura que el seu horitzó a l'alcaldia està fixat en un segon mandat i prou. Poc després de superar amb èxit la primera crisi del govern d'entesa amb JxCat i el Comú, el paer en cap considera que les tres forces han estat capaces d'aïllar-se del «brogit general» dels partits a escala nacional en un moment postelectoral i de negociació per constituir el nou Govern a la Generalitat.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Sempre que el partit hi estigui d'acord, Miquel Pueyo diu que vol tornar-se a presentar a l'alcaldia de Lleida a les eleccions de 2023. Assenyala que sempre que ha assumit una responsabilitat l'ha delimitada en el temps, amb l'objectiu de no superar els set o vuit anys en un càrrec. En aquest sentit, remarca que la «renovació freqüent» és bona i per això fixa el seu horitzó com a paer en cap en dos mandats i per tant, si surt reelegit d'aquí a dos anys, diu que segurament serà la segona i darrera etapa del seu «compromís municipal».

 

Pocs dies després de superar una de les crisis de govern municipal més importants entre les tres formacions que el constitueixen, ERC, JxCat i el Comú de Lleida, Miquel Pueyo reconeix que és «evident» que les negociacions dels partits a escala nacional hi poden haver influït, però considera que han estat capaços d'aïllar-se del «brogit general» per centrar-se en la governació de la ciutat.

 

Després del toc d'alerta que va fer al final del Ple del mes de febrer on va donar tres opcions de continuïtat als seus socis de govern, Pueyo diu que les tres forces han estat parlant molt, i no només en termes generals sinó de qüestions molt concretes. Ara diu, les tres forces «estem alineades per afrontar els dos anys de legislatura que queden». El més important, afegeix, és que s'han compromès amb un paquet de mesures de recuperació econòmica i que tenen a punt una sèrie de projecte que en pic s'obri la finestra per sol·licitar els fons europeus Next Generation els presentaran.

 

En aquest sentit, Pueyo també ha fet al·lusió als grups a l'oposició, ja que al seu moment van signar l'acord transversal per a la recuperació de la ciutat després de la Covid-19. Segons l'alcalde, no és moment de tenir una visió partidista de la ciutat, amb la pandèmia i la crisi econòmica i social que hi ha. Per això, aposta perquè en temes capitals que són «compartits i essencials», es deixi de banda la política «cridanera i grollera basada en acusacions» perquè la ciutadania no ho perdonaria.