Milloren la seguretat viària a la cruïlla entre Anselm Clavé i Rambla Ferran

Milloren la seguretat viària a la cruïlla entre Anselm Clavé i Rambla Ferran

La Paeria millora la seguretat viària a la cruïlla entre Anselm Clavé i Rambla Ferran | LleidaDiari.cat

El paer en cap, Miquel Pueyo, el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, i el regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro, han visitat aquest dilluns l'espai de la plaça Ramon Berenguer IV, a la cruïlla entre Anselm Clavé i la Rambla Ferran, on s'acaba de fer una actuació urbanística. Les obres han tingut com a objectiu la millora de l'accessibilitat i la mobilitat a peu, en bicicleta i amb Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) en aquest punt del centre de la ciutat, contribuint a la pacificació del trànsit.

 

«Aquest és un projecte de les regidories d'Urbanisme i Mobilitat dins les diferents converses que tenim amb el BACC, l'entitat que aglutina usuaris de la bicicleta a Lleida. Ha consistit a millorar aquesta cruïlla, entre Anselm Clavé i la Rambla Ferran, que era una zona que estava mal resolta des del punt de vista de la mobilitat, fet que obligava els ciclistes a haver de passar per la vorera baixant de la bici per anar de la Rambla fins Anselm Clavé. Per això es va planificar una actuació que va consistir a eixamplar la vorera per Anselm Clavé i Rambla Ferran i una regulació semafòrica més adient i adequada per al trànsit rodat i els usuaris de la bicicleta. En definitiva, això permetrà que els usuaris que utilitzin aquesta via tant pel carrer Anselm Clavé com per la Rambla Ferran ho puguin fer en unes condicions de seguretat i de mobilitat molt millors i més eficaces que les que tenien fins ara», ha explicat Postius.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

La regidoria de Mobilitat i l'àmbit d'Ocupació de la Via Pública també estan analitzant com es poden organitzar les terrasses i els diferents elements que hi ha al passeig central de la Rambla Ferran perquè estiguin només a un costat, per evitar que els vianants, ciclistes i la resta d'usuaris es vegin obligats a fer una mena d'eslàlom per a esquivar-los. «Procurarem endreçar la rambla durant aquest any i que es pugui recuperar per part de vianants, usuaris de bicicleta, patinets i persones amb mobilitat reduïda», ha afegit el tinent d'alcalde d'Urbanisme. Dins d'aquesta actuació també s'hi inclouria l'enderroc dels antics quioscs i la retirada de carpes en desús.

 

Millora de la seguretat viària

Les obres han comportat el desplaçament del pas de vianants de l'inici de la rambla a la cantonada amb el carrer Anselm Clavé, per a donar més visibilitat i seguretat als vianants. A més, també s'han executat nous rebaixos accessibles per a persones amb mobilitat reduïda o amb problemes de visió i s'han renovat els semàfors existents, amb un de separat per a ciclistes. També s'hi ha instal·lat comptadors numèrics regressius en el semàfor de vianants per reforçar la seguretat.

 

A més, s'ha ampliat la vorera d'Anselm Clavé en el tram comprès entre Cardenal Remolins i la rambla de Ferran, per tal de permetre un flux més còmode de vianants. Pel que fa al carril bici, s'ha millorat la connectivitat de la xarxa, ja que es completa l'enllaça entre el tram existent a Anselm Clavé, a l'altura de Cardenal Remolins, fins a la rambla Ferran. Aquestes actuacions han tingut un pressupost de 37.640,39 euros.