Milloren el Refugi dels Peluts amb nou arbrat i àrees de lleure

L'Ajuntament de Lleida està acomplint diverses actuacions al Centre d'Acollida d'Animals de Companyia (CAAC) de Lleida, el Refugi dels Peluts, que permetran ampliar les zones de lleure i millorar el confort dels animals. Les tasques consisteixen a ordenar i adequar l'entorn del centre, convertint el pati exterior en zona de lleure.

 

El tinent d'alcalde i regidor d'Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, ha explicat que les actuacions tenen en compte el benestar dels animals, perquè puguin estar el màxim de temps fora de les gàbies i en les millors condicions. Així, s'han marcat tres àrees tancades perquè es puguin treure diferents animals a la vegada i s'està treballant per incorporar més voluntaris que els puguin passejar.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Milloren el Refugi dels Peluts amb nou arbrat i àrees de lleure

La Paeria millora el Refugi dels Peluts amb nou arbrat i àrees de lleure per al confort dels animals | LleidaDiari.cat

 

Les àrees s'han delimitat amb tanques, per millorar la seguretat dels animals. A la zona, s'ha marcat un recorregut per passejar i s'han plantat una trentena d'arbres (alzines, lledoners i pistatxers xinesos) per crear entorns d'ombra beneficiosos per als animals. S'instal·laran elements agility diversos perquè els animals hi puguin jugar. La intervenció també inclou arbres a l'entrada del centre, tant per a l'espai de recepció com per a l'estacionament de les persones que hi treballen. En la mateixa actuació, s'ha portat el reg a les plantacions que s'han fet i s'ha col·locat un abeurador a les entrades de les àrees de passeig, així com mobiliari de seure per a l'ús dels voluntaris.

 

Augmenta el nombre d'adopcions

El tinent d'alcalde ha explicat que han millorat les adopcions en les darreres setmanes. Talamonte ha indicat que ara hi ha 42 gossos i 18 gats al CAAC, el que suposa menys de la meitat dels animals que hi havia els anys anteriors. En aquest sentit, ha valorat la feina que està realitzant la persona dinamitzadora del centre, aconseguint que es redueixi el nombre d'animals que hi ha al centre amb l'adopció que fan famílies de la ciutat. Una tendència que el centre espera que es mantingui i que encara es puguin donar millors dades pel que fa a les adopcions d'animals de companyia.