Lleida

Milloren la xarxa de clavegueram de Llívia, per evitar inundacions

Un nou col·lector guanyarà en capacitat i pendent per a poder evacuar millor l’aigua

Marta Romera
  • novembre 22, 2022
  • 3 min read
Milloren la xarxa de clavegueram de Llívia, per evitar inundacions

L’Ajuntament de Lleida està executant, a través de la concessionària del servei FCC-Aqualia, la millora del clavegueram del barri de Llívia, que té una xarxa força antiga i que patia problemes d’inundacions en casos de pluja intensa. El paer en cap, Miquel Pueyo, el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, i el regidor del barri, Joan Ramon Castro, han visitat les tasques i han destacat l’esforç de la Paeria per a millorar la xarxa del barri.

 

«Entre Aigües de Lleida i la Paeria vam analitzar la situació de la xarxa de clavegueram de la ciutat i ens vam fer conscients que havíem d’actuar amb prioritat inicialment a Sucs i ara a Llívia. El clavegueram de Llívia té dues singularitats, no aboca a la xarxa de Lleida, qüestió que hem de resoldre l’any vinent, i que en molts punts falta diàmetre o desnivell. Això fa que quan es produeixen pluges més intenses hagi provocat problemes d’inundacions o molèsties en els habitatges del barri», ha assenyalat Pueyo.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

«El que fem és observar com un tot el sistema de clavegueram en aquest barri i resoldre d’una manera que pretenem definitiva les mancances que té», ha afegit l’alcalde, qui ha recordat que aquesta actuació forma part de l’acord amb Aigües de Lleida al qual també s’hi va sumar el grup del PSC, que avui ha estat representat en la visita pels regidors Jaume Sellés i Joan Queralt.

 

Per la seva part, Postius ha indicat que «les actuacions permetran resoldre un problema endèmic, de feia molts anys d’inundabilitat sobretot en episodis de pluges intenses quan el clavegueram no tenia prou capacitat». A més, el tinent d’alcalde ha destacat la millora per la qualitat de l’aigua que suposarà la connexió de la xarxa de clavegueram de Llívia amb la pública de la ciutat. «Ara les aigües residuals s’aboquen en un clamor i és una situació que ambientalment no resulta admissible. Vam arribar a un acord amb l’Agència Catalana de l’Aigua pel qual les obres es podran licitar a inicis de l’any vinent. Això permetrà fer aquesta connexió que alliberarà la clamor d’aquestes aigües residuals i sanejar la qualitat de l’aigua que arriba a la Mitjana», ha assenyalat.

Detall de les obres

Fa uns mesos es va dur a terme la primera de les millores previstes al Pla Director, duplicant els col·lectors de sortida del barri i baixant-ne la cota perquè tinguessin més pendent. L’actuació que es fa ara es tracta de la segona fase de les obres, que se centra en l’ampliació del col·lector del carrer Antoni Vilaplana, amb un increment del diàmetre, que passa de 40 a 80 centímetres, una major fondària i pendent durant el seu traçat per a millorar aquesta capacitat de desguàs de les aigües pluvials.

 

La renovació del col·lector afecta un tram de 225 metres lineals i també es canvien 21 embornals, 16 escomeses i 5 pous de registre. Les obres van a càrrec de la concessionària FCC-Aqualia, amb càrrec al Pla d’Inversions de la concessió, tenen una durada prevista de tres mesos i un pressupost de 348.697 euros.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *