Categories: Societat

Vols cuinar les ‘torrijas’ més delicioses per Setmana Santa? Et diem quin és el millor pa!

Amb l’arribada de la Setmana Santa, les ‘torrijas’ tornen a ser protagonistes a moltes llars. Aquest dolç tradicional de reaprofitament, fet amb pa dur, ara compta amb un ampli ventall de pans “especials per a’ torrijas’”, que prometen millorar-ne el resultat final. Però, són realment millors que el pa tradicional? Per respondre-ho, s’ha fet una anàlisi comparativa de 10 pans diferents disponibles al mercat.

 TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L’estudi ha inclòs tres marques de fabricant i set marques blanques, amb formats diversos: des de barres fins a pans de motlle ja tallats. S’ha revisat l’etiquetatge nutricional, la qualitat dels ingredients, el grau de processament i la presència d’additius. A més, un panell d’experts pastissers ha elaborat i tastat torrijas amb cadascun d’ells.

Els dos pans millor valorats han estat el Pa especial torrijas d’Hacendado i el Pa de torrijas de Carrefour. El d’Hacendado, amb oli de gira-sol, sucre, llimona i canyella, manté bé la forma i ofereix una bona textura. Costa 1,13 € per una barra de 500g. El de Carrefour, per la seva banda, destaca per la seva consistència i sabor, malgrat contenir més additius i aromes. És el preferit dels experts, amb una puntuació de 9/10, i costa 1,99 € (350g).

Els pans especials per a torrijas tenen una textura que recorda el pa de motlle, amb una molla compacta i alveolat petit, que permet absorbir la llet sense desfer-se. Per aconseguir-ho, s’hi afegeix farina de força o farina de faves per augmentar el contingut en proteïna. També solen portar aromes integrats, com llimona o canyella.

Des del punt de vista nutricional, la majoria utilitzen oli de gira-sol, més saludable que altres greixos com la mantega de porc, que només s’ha trobat en un producte. Pel que fa als sucres, tots empren sucre convencional, evitant xarops com el de glucosa-fructosa. Tot i això, molts productes abusen dels additius, alguns innecessaris, com la maltodextrina o l’almidó, indicant un alt grau de processament.

Finalment, els experts recorden que, encara que el pa sigui important, la ‘torrija’ en si és un aliment calòric, amb unes 500 kcal per ració. Per tant, hauria de consumir-se de manera ocasional dins una dieta equilibrada. Tot i així, si vols gaudir d’una torrija casolana i saborosa, apostar per un bon pa pot marcar la diferència.

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Recent Posts

Mor un jove durant la nit de Sant Joan després de caure de la muralla de la Seu Vella

Un jove de 25 anys ha mort la matinada d'aquest dimarts després de caure de…

1 hora ago

L’última pedregada danya en alguns punts de la Segarra el 100% del cereal

La tempesta amb pedra que va caure diumenge a la tarda escombrant punts de les…

4 hores ago

Balanç Revetlla: 1.356 avisos i un nadó ferit greu per cremades

Un nadó d’un mes ha resultat ferit greu a Palau-Solità i Plegamans amb cremades de…

4 hores ago

Alerta sanitària per presència de salmonella en fuet envasat

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha informat, a través del Sistema Coordinat…

19 hores ago

Catalunya, en alerta per temperatures extremes fins dimecres

Protecció Civil ha activat aquest dilluns el pla PROCICAT per l'episodi de calor intensa que…

20 hores ago

L’ambivalència de rols de víctimes i victimaris, en un Simposi a la UdL

Víctimes i victimaris: ambivalència de rols. Aquest és el fil conductor del 6è Simposi d'Investigació…

21 hores ago