Descobreix la millor forma d’alimentar-te per a combatre les onades de calor

L'alimentació és una eina meravellosa i amb molt poder. L'alimentació és una peça clau pel nostre benestar físic, mental i emocional. I, com no podria ser d'una altra manera, també pot convertir-se en la nostra aliada si el que volem és mantenir-nos ben hidratats i no perdre encara més hidratació i minerals durant les onades de calor.

 

Moltes persones només associen la calor i l'alimentació amb recursos fàcils i molt necessaris com beure aigua, però, realment, encara hi ha molt més. És recomanable fer menjars lleugers, evitar els molt calents i els que aporten moltes calories com els que contenen salses, fregits i arrebossats.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

El perill de l'aigua molt freda amb les altes temperatures

Per contra, han d'abundar els rics en aigua (fruites, verdures i hortalisses), ja que ens ajudaran a recuperar les sals minerals perdudes per la suor. Òbviament, és imprescindible beure molta aigua al llarg del dia i evitar prendre begudes alcohòliques. Una dada important i que la majoria de persones passa per alt és la d'anar molt amb compte amb les begudes molt fredes o congelades.

 

Cal destacar que en èpoques de molta calor no només puja el termòmetre, sinó que també la nostra temperatura corporal que, en pics d'onada de calor, pot arribar a uns graus que en una situació normal no. Per tant, si quan tenim tanta calor el que fem és beure aigua molt freda, podem patir un tall de digestió per xoc tèrmic i patir conseqüències molt nocives per la nostra salut. Així doncs, sempre és millor beure aigua de temperatura ambient o, si ho fem freda, que no sigui congelada i millor beure-la a poc a poc perquè el cos s'acostumi i baixi de temperatura.

Detall d'una mà esprement una llimona en un got d'aigua

Si l'aigua sola t'avorreix, hi pots afegir unes gotes de llimona | Getty Images

 

Deixa volar la teva imaginació

Finalment, si estem cansats de beure aigua i volem donar-li una mica més de vida a la nostra hidratació, podem crear les nostres pròpies aigües aromatitzades amb rodanxes de llimona, taronja, fruites com els nabius o els gerds i herbes aromàtiques com la menta o la farigola. Deixa fluir la teva imaginació i hidrata't bé per a poder gaudir de l'estiu al màxim.