Categories: Lleida

Els milions d’euros que aconsegueixen empreses lleidatanes gràcies a la Diputació

La Cambra de Comerç de Lleida ha acollit aquest dimecres la jornada de finançament organitzada per GLOBALLEIDA, l’Àrea d’Emprenedoria i Empresa del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i la Paeria de Lleida amb l’objectiu d’apropar al teixit empresarial del territori recursos per endegar i consolidar projectes de negoci. Una jornada en la qual les entitats financeres convidades, Institut Català de Finances (ICF) i Institut de Crèdit Oficial (ICO) han presentat les seves principals línies i novetats financeres, així com les característiques dels seus productes i els possibles beneficiaris segons la tipologia de cada projecte.

NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

31 empreses inscrites

Després de la sessió informativa, de les 31 empreses inscrites, 8 han demanat entrevistar-se amb els representants d’ICO i ICF. Els projectes que han plantejat aquestes empreses acumulen una inversió total superior als 10 M€, per als quals han sol·licitat un finançament de 8.950.00 €. Pel que fa a la distribució territorial, les empreses inscrites són majoritàriament del Segrià (12), Urgell (8), Pla d’Urgell (2), Noguera (2), Alta Ribagorça (2), Segarra (1) i altres (1).

En la seva intervenció, Jordi Verdú ha destacat la importància d’oferir aquest servei que té com a objectiu facilitar l’accés al finançament a les empreses del conjunt del territori. Es tracta d’un servei molt demandat per les empreses que permet posar en contacte empreses i entitats de finançament que no tenen seu a Lleida i, amb el qual l’empresari pot conèixer en detall el vehicle financer que més s’adapta al seu projecte empresarial per tal de tenir més opcions d’aconseguir finançament.

«En el cas concret d’avui, les empreses assistents presenten projectes empresarials definits que necessiten liquiditat. Projectes arrelats al territori que generen llocs de treball i contribueixen a la transformació econòmica del conjunt del territori, en el qual treballa la Diputació. Un model basat en nous models de negoci competitius i sostenibles d’economia verda, circular i altament digitalitzada».

Per la seva part, Pilar Bosch ha incidit en el fet que organitzar aquest tipus de jornades per acostar el finançament a les empreses, és vital per millorar el desenvolupament i la competitivitat del nostre teixit empresarial. Des del 2013, a través del Servei de Finançament de GLOBALLEIDA, més de 405 empreses del territori han generat un volum negociat amb les diferents entitats de crèdit publico-privades amb un import superior als 49 M€.

Per la seva part, Vicens Bascuñana, delegat comercial de l’Institut Català de Finances, ha destacat que a la província de Lleida es van formalitzar 745 operacions per un import de 80 M€. D’aquestes 707 pertanyen al sector agroalimentari i sector primari per un import de 42,6 M€. Tanmateix, Julia Álvarez, tècnica de l’àrea de Gestió de Mediació de l’ICO. Institut de Crèdit Oficial, ha destacat que les línies ICO 2023 ha millorat les seves condicions per adaptar-se a les necessitats de finançament de les empreses.

Informació sobre les entitats convidades a la Ronda de Finançament

Les línies de finançament de l’ICF i ICO estan dirigides a Autònoms i/o PIME, indistintament de la seva dimensió, producte o sector, amb un projecte empresarial definit i que necessitin liquiditat. Institut Català de Finances (ICF), entitat financera pública, fundada l’any 1985, propietat de la Generalitat de Catalunya. Amb la missió d’impulsar i facilitar l’accés al finançament al teixit empresarial de Catalunya. L’ICF finança emprenedors, autònoms, microempreses, pimes i grans empreses mitjançant un ampli ventall de productes i instruments financers, indistintament de la seva dimensió, producte o sector, amb un projecte empresarial definit.

Institut de Crèdit Oficial (ICO) és un banc públic amb forma jurídica d’entitat pública empresarial (EPE), adscrita al Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat a través de la Secretaria d’Estat d’Economia i suport a l’Empresa. La tramitació de les operacions es realitza directament a través de les entitats de crèdit que poden arribar fins a 12,5 M€, en una o diverses operacions.

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Recent Posts

Descobreixen quina era la ciutat més gran i complexa dels ilergets

Els treballs arqueològics fets durant l'abril passat a la ciutat ibèrica del Molí d'Espígol, a…

57 minuts ago

S’incrementen un 46% els autoconsums col·lectius de la xarxa d’Endesa al territori de Lleida

La demarcació de Lleida ha registrat enguany un augment del 46% en el nombre de…

14 hores ago

Agredeixen un passatger a cops de pedra per robar-li el mòbil i fugen activant el fre automàtic

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres joves d'entre 18 i 21 anys amb nombrosos antecedents…

14 hores ago

Alcarràs amplia els avantatges del Carnet Jove amb una nova campanya

Paràgraf 1  NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp…

16 hores ago

Perifèria Cultural trasllada la música i la gastronomia als pobles lleidatans

Clara Peya, Roger Mas, Alidé Sans i Mesclat encapçalen la nova edició de Perifèria Cultural,…

16 hores ago

Més d’una vintena d’artistes ompliran d’art el Museu Trepat de Tàrrega durant l’Embarrat

Aquest divendres 24 de maig arranca la 10a edició de L'Embarrat - Festival de Creació…

17 hores ago