Societat

Els milers de voluntaris que col·laboren amb Creu Roja per atendre les necessitats socials

La majoria són dones i el 23% de tots els voluntaris tenen entre 20 i 30 anys

Marta Romera
  • desembre 6, 2022
  • 2 min read
Els milers de voluntaris que col·laboren amb Creu Roja per atendre les necessitats socials

Més de 20.500 persones fan voluntariat a Creu Roja per fer front a les demandes socials actuals. Així ho recull un comunicat de l’entitat coincidint amb el Dia Internacional del Voluntariat. Segons aquest, el perfil més nombrós de les persones que decideixen ser voluntàries de l’organització a Catalunya és el de dona de 44 anys amb estudis superiors i que participa en l’àmbit de la inclusió social. Durant aquest any, més de 3.697 persones s’han incorporat al voluntariat de l’organització.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

A través dels projectes que la Creu Roja Catalunya desenvolupa en l’actualitat, s’ha aconseguit arribar a més de 700.000 persones l’any passat, una xifra que s’estima que podria augmentar pel context d’inflació i la guerra d’Ucraïna, entre altres. És per això que s’ha llançat la crida d’emergència Creu Roja Reacciona, mitjançant la qual amb un finançament inicial de més de 800.000 d’euros s’atendran les necessitats urgents de 10.300 persones (2.500 llars) a Catalunya en situació de vulnerabilitat.

Voluntaris

Entre el voluntariat de Creu Roja predominen les dones (61%) per sobre dels homes (39%). D’altra banda, el rang d’edat en el qual s’agrupa el nombre més gran de persones voluntàries és el comprès entre els 20 i els 30 anys, amb 4.719 persones voluntàries (23% del total).

 

Entre els àmbits que generen més interès a l’hora de fer voluntariat destaca primer inclusió social; segon, socors i emergències; i, en tercer lloc, el dedicat a la joventut. L’activitat de voluntaris inclou orientació laboral, acompanyament a persones grans, lliurament de productes de primera necessitat o atenció a persones sense llar, entre altres.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *