Cultura

CaixaForum Lleida rep més de 69.000 visitants durant el 2022

La xifra representa un 28,4% més que l’any passat

Marta Romera
  • gener 3, 2023
  • 5 min read
CaixaForum Lleida rep més de 69.000 visitants durant el 2022

La Fundació “la Caixa” ha fet balanç de l’assistència als seus centres i exposicions culturals i científiques durant el 2022. Un total de 3.564.253 visitants han omplert els centres CaixaForum i el Museu de la Ciència CosmoCaixa, i 3.642.611, les exposicions itinerants impulsades per la Fundació “la Caixa” durant aquest darrer any a més de 70 ciutats de tot Espanya, la qual cosa representa un 38% més que l’any anterior. Així, el públic ha tornat a donar suport a les propostes culturals i científiques de la Fundació “la Caixa”. L’any passat, el nombre de visitants dels centres va ser d’1.936.755, mentre que el de les exposicions itinerants va arribar als 3.284.738 en total.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

CaixaForum Lleida ha acollit un total de 69.634 visitants el 2022, fet que representa un 28,4% més que l’any anterior quan el centre va rebre 54.249 visitants. L’exposició més vista ha estat Pixar. Construint personatges, vigent fins al 26 de febrer, amb 14.686 visitants. La segona mostra amb més afluència ha estat Cartells de la vida moderna. Els orígens de l’art publicitari, una col·laboració amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) que va registrar 9.981 visitants.

 

Pel que fa al total de Catalunya (CaixaForum Barcelona, Museu de la Ciència CosmoCaixa, Lleida, Girona, Tarragona i Macaya), el 2022 ha rebut 1.604.429 visitants. La xarxa CaixaForum ha presentat per al curs actual 30 exposicions que es podran visitar als centres CaixaForum i al Museu de la Ciència CosmoCaixa, 4.000 activitats i 8 mostres que viatjaran a més de 80 ciutats d’Espanya i Portugal. La temporada discorre sota el lema «Creiem en la cultura. Creixem en la cultura» per oferir al públic finestres que li permetin abocar-se al passat, viure el present i, també, abordar el futur.

Una de les grans novetats d’aquest any ha estat el llançament de la plataforma digital CaixaForum+, un catàleg de propostes culturals i de divulgació científica únic al nostre país. Des que es va presentar públicament el 13 de desembre passat, ja ha registrat un total de 18.289 descàrregues. La plataforma ha arrancat amb una oferta inicial de més de 300 títols, més de 1.000 peces de vídeo i àudio, i 564 hores de contingut. Pràcticament la meitat són produccions originals de la Fundació “la Caixa”. El catàleg es completa amb col·laboracions amb altres institucions culturals nacionals i internacionals, i també amb la compra de drets de continguts ja preexistents que complementen les diferents línies editorials.

 

A més, aquest any la xarxa CaixaForum ha sumat un nou centre a València que, després d’haver-se inaugurat el 21 de juny passat, ha acollit més de 670.000 visitants a les seves instal·lacions, on es poden veure les exposicions Faraó. Rei d’Egipte; Horitzó i límit. Visions del paisatge, i #ElNUVOL{IA}.

 

La directora general adjunta de la Fundació “la Caixa”, Elisa Durán, ha fet un balanç positiu de les dades del 2022: «Celebrem que la cultura i la ciència continuïn atraient milers de visitants als nostres centres CaixaForum, al Museu de la Ciència CosmoCaixa i a les exposicions itinerants, amb una menció especial de la bona acollida del nostre centre més recent, CaixaForum València, i també de la nova plataforma digital CaixaForum+. Un any més, refermem el nostre sòlid compromís amb el paper transformador de la cultura i agraïm la positiva recepció de les nostres propostes per part del públic».

Programació dels primers mesos del 2023

CaixaForum Lleida

Faraó. Rei d’Egipte, en col·laboració amb el British Museum, visitarà CaixaForum Lleida en l’última de les parades d’aquesta exposició que, amb aquesta darrera inauguració a la capital del Segrià, ja haurà visitat tots els centres de la xarxa CaixaForum. Els faraons, els senyors de les dues terres, eren els encarregats de protegir Egipte dels seus enemics i de garantir la maat, l’ordre de l’univers. Rere les imatges i els objectes de l’antic Egipte que han arribat fins als nostres dies s’hi amaga la realitat d’un imperi que ha fascinat la humanitat al llarg de la història.

 

Faraó presenta aquests objectes prestant una atenció especial a diferents aspectes dels monarques egipcis, com ara el caràcter diví dels faraons, la simbologia de les vestimentes i les joies, la religiositat, els rituals, l’organització administrativa del país, les guerres expansives i de protecció i, per descomptat, la vida a palau. (Del 29 de març al 23 de juliol de 2023) Actualment i fins al 26 de febrer, el centre acull l’exposició Pixar. Construint personatges, que mostra el procés de creació dels personatges de les pel·lícules de Pixar Animation Studios.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *