173.565 persones pernocten a Lleida durant el primer semestre de 2022

L'alcalde accidental, Toni Postius, acompanyat del president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, ha presentat la nova retolació del trenet turístic de Lleida que, des de fa una setmana, mostra imatges de la Lleida turística en clau patrimonial i natural. A més, ambdós han fet balanç en clau turística del primer semestre a la ciutat de Lleida.

 

Durant la presentació, Toni Postius i Paco Cerdà han assenyalat la progressiva i contínua recuperació de la vitalitat turística a Lleida que enguany aconsegueix situar-se en nivells similars a l'etapa prepandèmia. En aquesta línia, Postius ha remarcat que els bons resultats «avalen la línia d'actuació i planificació de Turisme de Lleida, amb l'aposta per noves eines digitalitzades com la Plataforma Turisme360 o la inversió en la nova senyalització turística intel·ligent”.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

A més l'alcalde accidental ha destacat «la importància a incorporar, per primera vegada, la natura i la sostenibilitat en l'activació de nous models turístics, com les 26 rutes per l'Horta de Lleida, destinades a potenciar un perfil de visitants familiar, respectuós, sostenible i compromès amb la natura que busca experiències».

Imatge del trenet turístic de Lleida

173.565 persones pernocten a Lleida durant el primer semestre de 2022, una xifra ascendent i superior l’any 2019 | LleidaDiari.cat

 

Les pernoctacions durant el primer semestre d'aquest any arriben a 173.565

Toni Postius ha informat com a fet remarcable, que les pernoctacions durant el primer semestre d'aquest any arriben a 173.565, xifra que les situa en nivells superiors de l'any 2019. L'alcalde accidental ha remarcat que «la millora també afecta l'estada dels viatgers a Lleida. L'any 2019, la mitjana d'ocupació era d'1,4 dies per persona. Enguany, aquesta dada ha crescut un 12% i se situa en una estada d'1,6 dies per persona». En un altre ordre, assenyalar que la ciutat ha rebut 102.864 viatgers durant els sis primers mesos d'aquest any, la qual cosa situa la xifra en els nivells de l'any 2019.

 

Altres dades de Turisme de Lleida permeten constatar el creixent interès que desperta la ciutat de Lleida amb els 13.388 visitants que han passat per l'Oficina d'Informació Turística del carrer Major. Persones que provenen principalment de Catalunya, destacant els visitants de Barcelona i rodalies. En l'àmbit estatal, sobresurten els turistes de la Comunitat de Madrid, Comunitat Valenciana i País Basc. Les dades també ens indiquen un increment del turisme estranger, principalment provinent del sud de França.

 

El trenet turístic promociona la Lleida patrimonial i natural

Per la seva part, el president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, ha volgut remarcar que enguany «Turisme de Lleida ha pres la iniciativa i s'ha encarregat de la retolació dels espais publicitaris del trenet turístic de Lleida, amb la nova imatge publicitària de l'ens de promoció turística de la Paeria, que al·ludeix a dos dels atractius més forts de la ciutat: el patrimoni, amb la Seu Vella, i el turisme de natura, amb les 19.000 hectàrees de l'Horta de Lleida».

 

El Tren Turístic de Lleida va començar a funcionar el juliol de 2013 i registra uns 3.500 passatgers per campanya, en una xifra que augmenta any rere any tot i que, curiosament, el millor any de viatgers ha estat el darrer. El 2021 post pandèmia amb 3.654 passatgers durant tota la campanya. La procedència dels usuaris del servei del trenet turístic és variada: un 40% catalana, 40% de l'Estat espanyol i la resta un 20% estrangers.

 

El trenet fa 7 viatges diaris 

0. c/Vila de Foix

1. c/Lluís Besa (Museu de Lleida)

2. c/Palau (Església sant Llorenç)

3. c/Sant Martí (Mercat del Pla)

4. Seu Vella/porta dels Fillols

5. Seu Vella/porta dels Apòstols

6. Parc de Santa Cecília

7. c/Bisbe Ruano

8. c/Ramon y Cajal (Església santa Tereseta)