Societat

Milers de persones condueixen per sota del límit visual exigit per llei a Catalunya

Un 2,04% dels conductors espanyols no arriba al 0,5 mínim exigit

Marta Romera
  • novembre 5, 2022
  • 2 min read
Milers de persones condueixen per sota del límit visual exigit per llei a Catalunya

Unes 86.3300 persones condueixen per sota del límit visual exigit per llei a Catalunya, segons l’estudi ‘L’estat de la visió dels conductors a Espanya 2022’ de Visió i Vida. Al conjunt de l’estat espanyol la xifra puja a 558.900 conductors (2,04%) que no aconsegueixen el 0,5 mínim exigit per llei d’agudesa visual i hi ha 1,5 milions (5,44%) que no aconsegueixen un 0,8 d’agudesa visual, que és l’exigit al conductor professional.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Un 16,4% dels conductors espanyols creu que no té bona visió però continua conduint. Aquesta pitjor visió està relacionada amb més accidentalitat. D’altra banda, l’estudi demostra que els conductors professionals tenen millor visió que els no professionals: només un 0,7% té una visió inferior al 0,8.

 

Pel que fa als conductors amb mala visió que han donat un comunicat a la seva assegurança en els últims tres anys per un sinistre, representen un 1,01% del total i sumen 275.458 al conjunt de l’estat. Gairebé el 75% de la mostra utilitzava ulleres per conduir i el 36% té dificultats per veure bé quan mira el navegador o indicadors del vehicle i passa a mirar després la carretera.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *