Milers de persones condueixen per sota del límit visual exigit per llei a Catalunya

Unes 86.3300 persones condueixen per sota del límit visual exigit per llei a Catalunya, segons l’estudi ‘L’estat de la visió dels conductors a Espanya 2022’ de Visió i Vida. Al conjunt de l’estat espanyol la xifra puja a 558.900 conductors (2,04%) que no aconsegueixen el 0,5 mínim exigit per llei d’agudesa visual i hi ha 1,5 milions (5,44%) que no aconsegueixen un 0,8 d’agudesa visual, que és l’exigit al conductor professional.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Un 16,4% dels conductors espanyols creu que no té bona visió però continua conduint. Aquesta pitjor visió està relacionada amb més accidentalitat. D’altra banda, l’estudi demostra que els conductors professionals tenen millor visió que els no professionals: només un 0,7% té una visió inferior al 0,8.

 

Pel que fa als conductors amb mala visió que han donat un comunicat a la seva assegurança en els últims tres anys per un sinistre, representen un 1,01% del total i sumen 275.458 al conjunt de l’estat. Gairebé el 75% de la mostra utilitzava ulleres per conduir i el 36% té dificultats per veure bé quan mira el navegador o indicadors del vehicle i passa a mirar després la carretera.