Sense Categoria

Uns 1.200 estudiants, a les activitats de la Setmana de la Ciència a la UdL

Avatar
  • novembre 11, 2019
  • 3 min read
Uns 1.200 estudiants, a les activitats de la Setmana de la Ciència a la UdL
Un dels tallers de programació l'any passat a l'EPS

Un dels tallers de programació l'any passat a l'EPS | ICE-UdL

Uns 1.200 alumnes de 18 centres educatius de les comarques de Ponent, d'entre 2 i 17 anys, participen en les activitats que la Universitat de Lleida (UdL) ha preparat en el marc de la 24a Setmana de la Ciència.

 

En total, són 2 tallers per a professorat i 12 per a l'estudiants -alguns dels quals es desdoblen en fins a dotze sessions- sobre temes com ara els transgènics, la construcció sostenible o les implicacions ètiques de la gestió dels aliments al segle XXI.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

El programa de la UdL s'allarga fins al 12 de desembre

Tot i que la Setmana de la Ciència concentra les seves propostes entre els dies 8 i 17 de novembre, el programa de la UdL s'allarga fins al 12 de desembre. Són tallers adreçats majoritàriament a alumnat d'ESO, Batxillerat i cicles formatius, tot i que també n'hi ha un pensat per a alumnat de les escoles bressol: Activem els sentits a l'aula multi-sensorial Snoezelen, a la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL. El gruix de les activitats, però, es concentra als mateixos centres educatius, tant a la capital del Segrià com a Alpicat, Mollerussa, Guissona i Bellpuig.

 

Molts dels tallers han tingut la primera sessió aquest dilluns, 11 de novembre, com ara L'eficiència energètica com a eina imprescindible per lluitar contra el canvi climàtic, El veganisme en l'època del creixement o Fabricació de blocs de terra comprimida. El programa també inclou un concurs literari adreçat a alumnat de Primària i Secundària. El 6è Concurs de relats curts: Me'n contes un de ciència?, rep originals en català, castellà i aranès fins al pròxim 9 de desembre.

 

Els elements químics com a temes centrals

Els temes centrals de la Setmana de la Ciència 2019, en l'àmbit de Catalunya, són els elements químics, amb motiu de l'Any Internacional de la Taula Periòdica; l'ecòleg Ramon Margalef, del qual enguany es commemora el centenari del seu naixement; l'enginyer i inventor Narcís Monturiol, amb motiu del bicentenari del seu naixement; Margaret Hamilton, líder del programari de navegació on-board per al Programa Espacial Apollo, amb motiu del 50è aniversari de l'arribada de l'home a la Lluna; i Leonardo da Vinci, en commemoració dels 500 anys de la seva mort.

 

També et poden interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *