MicroBank concedeix milions d’euros a projectes que generen un impacte social positiu

MicroBank, el banc social de CaixaBank, ha concedit 179,5 milions d'euros a projectes que generen un impacte social positiu a Catalunya en el primer semestre del 2022, la qual cosa representa un increment de l'11,5% respecte al mateix període de l'any anterior. En el conjunt d'Espanya, l'import ascendeix a 570,5 milions d'euros, un 22% més.

 

Els microcrèdits dirigits a negocis, un dels pilars estratègics de l'activitat de MicroBank, van beneficiar 2.202 emprenedors i microempreses de Catalunya fins al juny del 2022. Així, l'entitat va destinar 29,3 milions d'euros a donar suport a la creació o consolidació de negocis a la comunitat. En el conjunt d'Espanya, MicroBank va ajudar a 7.334 emprenedors amb 96,3 milions d'euros amb l'objectiu de contribuir a la recuperació del teixit empresarial. L'import mitjà dels microcrèdits a negocis es va situar en els 13.136 euros, per sobre dels 12.660 euros del mateix període de l'any anterior.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Un altre dels pilars de l'activitat de MicroBank és el finançament destinat a cobrir necessitats puntuals de famílies vulnerables amb dificultats d'accés al crèdit. En total, l'entitat ha realitzat 13.758 operacions a la comunitat autònoma valorades en 104 milions d'euros. A Espanya, MicroBank ha concedit un total de 45.635 microcrèdits a aquest col·lectiu, amb un volum de finançament que ha ascendit a 351,7 milions d'euros. La tendència a l'alça, percebuda ja al llarg de l'any passat, es deu, en part, a la recuperació del consum familiar. L'import mitjà dels microcrèdits a famílies entre gener i juny de 2022 es va situar en 7.708 euros, enfront dels 5.845 euros del primer semestre de 2021.

Imatge de la seu de microbank

MicroBank concedeix 179,5 milions d'euros destinats a projectes que generen un impacte social positiu fins al juny a Catalunya, un 11,5% més | LleidaDiari.cat

 

Finançament adreçat a sectors amb impacte social

Per la seva banda, el finançament adreçat a sectors amb impacte social, enfocat a projectes de l'economia social, l'educació i la innovació, va ajudar a materialitzar 973 iniciatives a Catalunya per valor de 46,4 milions d'euros. Aquestes magnituds s'eleven fins a les 2.801 iniciatives i a un valor total de 122,4 milions d'euros a Espanya, import que representa un augment del 7,6% en relació amb els sis primers mesos de 2021.

 

«A MicroBank portem 15 anys treballant per afavorir la inclusió financera i, en un context d'incertesa econòmica com l'actual, ens esforcem més, si és possible, en fomentar la igualtat d'oportunitats», afirma Juan Carlos Gallego, president de MicroBank. Per la seva banda, Cristina González, directora general de MicroBank, subratlla que «l'entitat es caracteritza per adaptar-se a la realitat de cada moment, posant un major èmfasi en els col·lectius que requereixen de més atenció en cada circumstància amb l'objectiu final de generar riquesa i benestar en el territori».