Sense Categoria

Els treballadors del metro de Barcelona convoquen una vaga parcial per la Mercè

Avatar
  • setembre 11, 2018
  • 3 min read

El metro de Barcelona, en una imatge d'arxiu | TMB

 

Els treballadors del metro de Barcelona han convocat una vaga parcial per als pròxims dies 21, 22, 23 i 24 de setembre. Coincidint amb les festes de la Mercè, el comitè d’empresa ha decidit que faran aturades de dues hores en el torn de matí, de tarda i de nit. Els representants sindicals ja han registrat la convocatòria de la vaga a la conselleria de Treball.  

 

Fonts dels sindicats, han confirmat que han decidit convocar aquesta vaga parcial després que des de la direcció del metro de Barcelona i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) hagin incomplert el conveni col·lectiu.

 

En concret, els treballadors asseguren que no s’estan respectant aspectes de l’acord entre sindicats i empresa pel que fa als seus horaris, les reduccions de jornada o el tipus de contracte d’alguns treballadors. També denuncien la «inseguretat» que provoca dins la plantilla aquesta situació.  

Els tres sindicats majoritaris donen suport a la convocatòria

Tant CGT com UGT i CCOO han donat suport a la convocatòria de la vaga que ha estat aprovada avui en un ple extraordinari de comitè d’empresa del Metro de Barcelona. Els tres sindicats majoritaris han acordat les aturades per «recordar al senyor Cañas i al senyor Grau qui són els que mouen el metro de Barcelona», queixant-se així de l’actitud del conseller delegat de TMB, Enric Cañas, i del director del metro de Barcelona, Marc Grau.

 

Tot i això, UGT i CCOO han comunicat que CGT tot i convocar la vaga, s’ha negat a formar part del comitè de vaga per no veure’s capaç de defensar els punts exposats de conflicte. Aquests dos sindicats afirmen que amb aquesta decisió el comitè de vaga es queda «sense representació del sindicat majoritari».

Caldrà esperar fins a l’últim moment per veure si es desconvoca la vaga

 La resposta de la direcció del metro de Barcelona ha estat suspendre les taules de negociació amb els treballadors. Tot i això, els sindicats esperaran fins a l’últim moment una mediació del departament de Treball que facilités un acord i la desconvocatòria de la vaga. El 20 de setembre hi haurà una assemblea general de treballadors, on aquests valoraran els resultats de la mediació.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *