Bona tasca: Sanitaris lleidatans ofereixen atenció als campaments sahrauís

Una delegació lleidatana d’assistència primària formada per 4 metges, 1 fisioterapeuta, 4 infermeres i 6 estudiants d’Infermeria de la UdL s’ha desplaçat aquesta setmana als campaments sahrauís per desenvolupar un projecte de suport i ajuda mèdica a la població local. El personal desplaçat a Algèria porta a terme feines d’assistència als refugiats, al matí, i tallers de formació i intercanvi de coneixements amb els sanitaris sahrauís, a la tarda.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La iniciativa ha servit també per lliurar als sahrauís 15 caixes amb 30 quilos de material sanitari portat des de Lleida, a més d’un gran nombre de medicaments adquirits a Algèria, ja que els equips sanitaris dels campaments pateixen greus mancances d’aquest tipus de material.

 

La delegació està formada concretament per tres metges de família, un metge dermatòleg, quatre infermeres, una fisioterapeuta i sis estudiants d’últim curs d’Infermeria de la UDL. Tres dels quatre metges són professionals sahrauís que treballen a Lleida. La presència del dermatòleg s’ha considerat necessària per a les nombroses afeccions cutànies que pateix la població sahrauí a causa del clima extrem del desert. Els estudiants de la UdL aprofiten l’estada als campaments sahrauís per fer les pràctiques d’Infermeria, tutoritzats pels professionals que els acompanyen.

Els lleidatans que han viatjat a Algèria s’han allotjat amb famílies sahrauís, ja que la convivència amb la població local per conèixer els seus costums i condicions de vida es considera una part important del projecte. La delegació sanitària tornarà demà dissabte a Lleida, després d’una estada d’una setmana als campaments sahrauís. El projecte està organitzat per Sàhara Ponent i compta amb la participació de l’Ajuntament de Lleida i la UdL, així com amb la col·laboració de l’ICS de Lleida.