Societat

El reclam dels metges al nou conseller de Salut: Millorar els seus sous

Marta Romera
  • octubre 10, 2022
  • 2 min read
El reclam dels metges al nou conseller de Salut: Millorar els seus sous

Metges de Catalunya ha reclamat al nou conseller de Salut, Manel Balcells, que situï entre les seves prioritats la millora «immediata» de les condicions laborals i retributives del personal facultatiu. En un comunicat, defensa aquestes mesures per començar a resoldre la crisi de professionals que pateix el sistema i per recuperar la capacitat de retenció i atracció de talent mèdic cap a la sanitat pública.

 

El sindicat diu a Balcells que no hi ha temps a perdre si es vol evitar la conflictivitat i l’inici de mobilitzacions que exigeixen uns professionals mèdics «esgotats, farts i amb un grau de malestar molt elevat». Per això, ha demanat mesures concretes i eficaces, i amb la màxima dotació pressupostària.

Segons Metges de Catalunya, els tres grans problemes de la sanitat són la sobrecàrrega assistencial, la precarietat laboral i retributiva i la falta de facultatius. Ha afegit que la finestra oberta amb la negociació simultània de les condicions de treball del personal sanitari públic i concertat és una «oportunitat d’or» perquè Salut pacti les millores que reclamen els professionals.

D’altra banda, l’organització ha instat el nou conseller a entomar el repte del relleu generacional de la plantilla mèdica davant la jubilació prevista de més de 3.000 facultatius entre aquest any i el 2026. En aquest sentit, ha demanat que Salut s’impliqui activament en la planificació de les necessitats de personal mèdic i la seva distribució pel territori.

 

Finalment, ha esperat que el diàleg obert i permanent que hi havia fins ara entre el sindicat i la conselleria es mantingui, s’incrementi i obtingui resultats.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *