Societat

Confirmat: Els metges de Catalunya faran vaga

El sindicat critica que Salut no s’hagi pres seriosament la convocatòria i ho hagi confiat tot als convenis

Marta Romera
  • desembre 23, 2022
  • 2 min read
Confirmat: Els metges de Catalunya faran vaga

Metges de Catalunya (MC) ha registrat aquest divendres al Departament d’Empresa i Treball la convocatòria de vaga de facultatius els dies 25 i 26 de gener en veure «totalment insuficients» les mesures presentades durant la negociació dels convenis del Siscat i de l’ICS. Un mes després d’anunciar la vaga, el sindicat diu que encara no ha rebut cap proposta formal per part del Departament de Salut que respongui a les seves reivindicacions. MC retreu a Salut que fins ara «no s’hagi pres seriosament la convocatòria» i ho hagi confiat tot a les negociacions dels convenis col·lectius, quan hi ha qüestions cabdals, com la revisió de les condicions assistencials, que «ultrapassen l’àmbit de negociació de les relacions laborals».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Segons MC, les propostes formulades a les dues taules de negociació que es troben actualment obertes per renovar els convenis de treball de l’ICS i dels centres de la xarxa sanitària concertada són «totalment insuficients per revertir la situació crítica que viu el sistema sanitari i per retenir el talent mèdic». Així ho expressa el secretari general de MC, Xavier Lleonart, que alhora lamenta que l’administració «sembla que no sigui prou conscient del que s’està jugant amb aquesta vaga».

 

Per tot això, el sindicat diu que està «totalment decidit i preparat» per tirar endavant la mobilització. Amb tot, Lleonart recorda a Salut que encara disposa d’un mes per asseure’s a negociar i presentar propostes «substancials» per a la millora de l’exercici de la medicina a la sanitat pública. «Evitar el conflicte només depèn de la voluntat de l’administració», ha conclòs.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *