Sense Categoria

Metges de Catalunya alerta d’un possible rebrot de coronavirus «inassumible»

Avatar
  • abril 14, 2020
  • 3 min read

Els hospitals catalans encara viuen una situació de saturació | TarragonaDigital

Metges de Catalunya (MC) avisa que la fi del confinament total podria comportar a curt termini un rebrot de coronavirus, que «seria inassumible per a un sistema sanitari extremadament tensat i amb unes plantilles molt castigades físicament i emocional, després de l'esforç colossal fet les darreres setmanes».

 

El sindicat adverteix que iniciar un desconfinament parcial, tal com ha acordat el govern espanyol, sense disposar d'un estudi de seroprevalença del coronavirus que permeti conèixer quin és el percentatge de població afectada per la malaltia de la COVID-19, «podria posar en risc la ciutadania si hi hagués una nova onada de casos greus que requerissin medicina intensiva». En aquest sentit, l'organització recorda que l'ocupació de les unitats de cures intensives (UCI) a Catalunya està al voltant del 85% i que, per tant, «el seu marge d'absorció és molt escàs».

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Demanen més temps per rebaixar la pressió assistencial del sistema

En conseqüència, i des d'un punt de vista estrictament sanitari, MC demana a l'executiu central «més temps per rebaixar la pressió assistencial del sistema, reduir el nombre de pacients hospitalitzats i recuperar el personal sanitari, abans de relaxar les mesures de confinament». «Aquest seria el millor salvavides –afegeix– per evitar un nou col·lapse de la xarxa sanitària».

 

D'altra banda, el sindicat reitera a les autoritats sanitàries la «necessitat imperiosa» de proveir adequadament d'equips de protecció individual (EPI) complets les plantilles dels centres hospitalaris, d'atenció primària, sociosanitaris i residències, per frenar el contagi entre els treballadors de la salut. A més, reclama que s'incrementi la distribució de tests ràpids de diagnòstic del coronavirus per als professionals que estan en la primera línia i, progressivament, per a la resta de la població per saber-ne la taxa d'immunitat.

 

Més de 350 entitats de l'Estat rebutgen reprendre l'activitat no essencial

Més de 350 organitzacions de tot l'Estat, sota el paraigua del Pla de Xoc Social, han exigit que no es reprengui l'activitat no essencial i mesures «urgents» de protecció laboral i econòmica.

 

Han manifestat així el seu «rebuig» al retorn d'activitats no essencials decretat pel govern espanyol i han lamentat que ja es «va deixar sense protecció a persones treballadores de molts sectors que es van incloure en la llista d'activitats essencials sense ser imprescindibles» entre el 30 de març i el 9 d'abril. Alerten que això posa «en risc la vida i la salut» de famílies treballadores. D'altra banda, ha acusat l'Estat de «traspassar el cost de la frenada de l'activitat econòmica» als empleats amb la devolució de les hores del permís retribuït.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *