Sense Categoria

Troben irregularitats en les adjudicacions d’Oriol Puig al Meteocat

Avatar
  • setembre 5, 2018
  • 3 min read

Radar meteorològic de Vallirana | CatalunyaDiari.cat
 

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) hauria estat cometent irregularitats en les adjudicacions de projectes durant els últims anys sota la direcció d'Oriol Puig. Segons avança el diari 'ARA', l'organisme depenent del departament de Territori i Sostenibilitat hauria tirat endavant projectes saltant-se el mateix procediment intern que regula l'ens públic.

 

I és que en els informes, plecs de prescripcions i justificacions d'aquests projectes només hi apareix la firma del seu director Oriol Puig. Els tècnics, en canvi, no haurien firmat en considerar que els preus que pagava el Meteocat estaven inflats o les condicions de les adjudicacions estaven fixades per tal d'afavorir determinades empreses.

 

Ivovich, estret col·laborador de Puig

Alguns dels informes tècnics, fins i tot, no haurien estat elaborats pel mateix Meteocat, sinó que estarien fets per Danilo Ivovich, un empresari del sector i estret col·laborador d'Oriol Puig. Posteriorment, ell mateix hauria acabat rebent l'adjudicació a alguna de les seves empreses, com en el cas d'un estudi d'un nou laboratori de calibratge i sensors meteorològics.

 

A més, durant els darrers anys s'hauria donat ordre de fer pagaments a les empreses Induworks —propietat d'Ivovich— i MCV sense tenir la certificació que les obres estiguessin acabades. Aquest és un dels requisits que figura a la llei de contractes, però Puig sol·licitava poder avançar una part del pagament abans que els treballs haguessin acabat.

 

Investiguen dues empreses adjudicatàries

D'altra banda, des de l'Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) s'està investigant MCV i ADASA per les seves adjudicacions del Meteocat, després que existissin sospites que les dues empreses haurien arribat a un acord en l'adquisició d'equips de la Xarxa de Radars del Servei Meteorològic de Catalunya.

 

Cal destacar que aquest era el primer concurs públic al qual es presentaven per separat, després de fer-ho conjuntament durant els tres últims anys sota el nom d'UTE, pel que sembla a petició del mateix director del Meteocat, Oriol Puig.

Oriol Puig, directo del Servei Meteorològic de Catalunya

Oriol Puig, directo del Servei Meteorològic de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

Puig s'aprofitaria del càrrec

La secretaria general del departament de Territori ja ha rebut dues notificacions sobre el fet que Oriol Puig estaria utilitzant un dels cotxes del Meteocat per ús personal. A més, també hauria fet servir un treballador del Meteocat per a qüestions personals o relatives a les seves pròpies empreses.

 

Un món convergent

Des dels ambients afins a la meteorologia es comenta que el Meteocat està ple de gent simpatitzant de l'antiga Convergència. El mateix Oriol Puig és germà de l'exconseller Felip Puig i el Cap de l'Àrea de Predicció, Santi Segalà, és fill d'un exalcalde convergent de Torredembarra. També en les empreses adjudicatàries hi ha persones relacionades amb aquest partit polític, ja que Teòfil Miquel Gibert, l'home que s'encarrega dels projectes de MCV, és també polític convergent a Vallirana.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *