Sense Categoria

Mesures de prevenció davant l’onada de calor

LleidaDiari
  • juny 26, 2015
  • 3 min read
Mesures de prevenció davant l’onada de calor

Mesures de prevenció davant l’onada de calor| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

L’Ajuntament de Lleida activa el Pla d’actuacions per prevenir els efectes d’una onada de calor (POCS), en fase dos, d’acord amb l’avís rebut pel CECAT. Aquesta activació comporta diverses mesures i actuacions des dels diferents serveis i departaments del Consistori de la ciutat.

El CECAT indica que la previsió per aquest divendres i dissabte, els dies 26 i 27 de juny, és que a la comarca del Segrià de 14.00 a 20.00 hores hi hagi una probabilitat del <30% (baixa) divendres i de >70% (alta) dissabte de superar la temperatura de 38,1ºC (llindar baix, assolir la temperatura màxima).
 
Les àrees municipals de Benestar Social i Salut Pública, per mitjà dels diversos departaments i de les empreses que presten els diversos serveis a la població, han començat a fer arribar informació de les actuacions preventives als usuaris que es troben dins de la població de risc vulnerable a l’onada de calor informació de les actuacions preventives, especialment les 1.003 persones més vulnerables identificades als expedients de l’Ajuntament de Lleida
 
Actuacions dels equips de Benestar Social
Els Serveis socials d’atenció primària donen informació general de les mesures a prendre en cas d’onada de calor vetllant especialment per a que la informació arribi als col·lectius de risc en els que intervenen (gent gran que viu sola, persones amb malalties cròniques….). Realitzen les visites i/o trucades específiques a nivell individual a les persones detectades com especialment vulnerables. 
 
Pel que fa l’àrea de Gent Gran dóna informació general de les mesures a prendre en cas d’onada de calor a totes les llars de jubilats, vetllant especialment per a que la informació arribi als col·lectius de risc (gent gran que viu sola, persones amb malalties cròniques).
 
Des de l’àrea d’inclusió també es facilita informació general de les mesures a prendre en cas d’onada de calor, vetllant especialment per tal que la informació arribi als col·lectius de risc en els que intervenen. S’informa als temporers i persones sense llar de les mesures a prendre en cas d’onada de calor.
 
També realitzen el Control de fonts públiques properes a espais de pernoctació de persones sense llar per tal de confirmar que estiguin obertes.
 
Les empreses que presten el servei Municipal d’Ajut a Domicili a través dels seus treballadors/es informen de la previsió de temperatures així com de les mesures a prendre per evitar un cop de calor a les persones grans, malalts crònics i /o persones amb dependència que viuen soles o acompanyades d’altra persona gran i/o amb discapacitat.
 
L'empresa del servei de Menjar sobre rodes: informa mitjançant els repartidors del menjar i/o trucada telefònica, de les previsions d’onada de calor, així com de les mesures preventives que cal realitzar.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *