La Família Reial s’apuja el sou un 1,5%

El rey Felipe VI.

Imatge d'arxiu del rei Felip VI. | CatalunyaDiari.cat
 

La Casa Reial acaba de fer públic a la seva pàgina web un informe amb els sous dels membres de la Família Reial a més de la despesa en salaris en la resta d'alts càrrec i personal que treballa per ells. Han confirmat que s'han acollit a un la pujada d'1,5% que es va aprovar per tots els funcionaris espanyols

 

Els sous dels quatre monarques espanyols és el següent: el rei Felip VI cobrà 242.769 euros, la reina Letícia percep 133.530 euros, el rei emèrit Joan Carles té un sou de 194.232 euros i la seva esposa la reina Sofia guanyarà 109.260 euros.  

 

L'informe ens detalla que s'augmenta en total 10.866 euros anuals les nòmines dels quatre principals membres de la monarquia espanyola a causa d'una «pujada de l'1,5% anual a la que s'afegeix un 0,25% de juliol a desembre». 

 

Imagen del Palacio de la Zarzuela.

Imatge del Palau de la Zarzuela. | cedida
 

Les despeses de la Casa Reial

L'apartat dels pressupostos de l'Estat destinat a la Casa Reial recull una despesa total de 7.887.150 euros. Aquesta quantitat es destina a pagar els salaris dels membres de la Família Reial però també la resta de les seves despeses. Concretament, els sous dels dos reis i les dues reines puja a 679.818 euros. 

 

Les nòmines dels alts càrrecs i el personal que treballa per la Família Reial també augmentarà un 1,5%. Enguany es destinaran 3,83 milions d'euros, quantitat que suposa el 48,63% del total del pressupost.

 

La institució també ha compartit els diners que han gastat en béns i serveis. En total, la despesa en aquest apartat ha estat de 95.606 euros, demostrant que la Casa Reial continua aplicant una política d'estalvi que va posar en marxa fa quatre anys.  

 

Imatges de les dues reines i les petites Elionor i Sofia en un mercat de Palma

Imatges de les dues reines amb Elionor i Sofia en un mercat de Palma | Cedida

 

Un estiu carregat de notícies de la Família Reial

La notícia de la publicació de la seva partida pressupostària arriba després d'un estiu ple de notícies protagonitzades pels membres de la Família Reial. Molt comentats van ser els episodis de tensió viscuts a Palma entre les dues reines, encara que dies després es van reconciliar donant un passeig amb Elionor i Sofia

 

Els altres grans protagonistes dels últims mesos han estat Iñaki Urdangarin i l'infanta Cristina. Aquest ha passat el seu primer estiu empresonat i ja ha rebut les primeres visites de la seva esposa a la presó de Brieva a Àvila.