Sense Categoria

Atenció: Més municipis de l’Urgell demanen no beure aigua de l’aixeta

LleidaDiari
  • agost 29, 2022
  • 2 min read

El problema de l'aigua tèrbola per al consum de boca afecta diversos municipis que s'abasten del canal d'Urgell. L'Ajuntament de Mollerussa s'ha sumat aquest dilluns a la crida a no beure ni fer servir per cuinar aigua de l'aixeta fins a nou avís. A Agramunt (Urgell) aquest avís ja es va donar diumenge, igual que a Preixens, també a la zona.

 

El focus d'aquest problema es creu que podrien ser les fortes tempestes que van caure dijous a la tarda i que van provocar avingudes importants d'aigua a la vall del Llobregós. Ara aquesta aigua bruta ha anat baixant pel curs del canal, ha entrat a les estacions de subministrament i ha afectat així més municipis i mancomunitats, com Golmés o Vilanova de Bellpuig, Palau d'Anglesola i Sant Martí de Maldà.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Els problemes d'aigua tèrbola pel consum de boca afecten diversos municipis que s'abasten del canal d'Urgell | LleidaDiari.cat

 

El problema es deu a les pluges dels darrers dies

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha explicat que l'empresa Agbar, concessionària del servei d'aigua, els ha comunicat la incidència, i que també els han explicat que el problema es deu a les pluges dels darrers dies i al fet que els embassaments estan mancats de reserves. Dissabte a la nit ja van arribar els primers «indicadors amb paràmetres que començaven a fallar», ha precisat l'alcalde, que també ha afegit que fins que no ha estat fins ara que Salut ha recomanat no consumir l'aigua.

 

Pel que fa a les fonts municipals, Solsona ha dit que quan la concessionària els informi de l'afectació real que té aquest problema, es procedirà a prendre una decisió sobre els equipaments de la ciutat i, per tant, si es tanquen o no les fonts.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *