Societat

Més de mig miler de dones s’inscriuen a la convocatòria d’accés als Bombers

La xifra més alta mai assolida

Mar Laborda
  • febrer 24, 2023
  • 2 min read
Més de mig miler de dones s’inscriuen a la convocatòria d’accés als Bombers

Un total de 642 dones s’han inscrit a la convocatòria de 250 places per accedir al cos de Bombers de la Generalitat, el període d’inscripció per a la qual va finalitzar aquest dijous. És la xifra més alta mai registrada d’aspirants femenines i suposa el 20% del total d’aspirants. Respecte a la convocatòria del 2021 s’ha registrat un augment del 52% en les dones que volen ser bomberes (de 422 a 642) i pràcticament s’han triplicat les xifres amb relació al 2019, on el total de dones inscrites va ser de 231. Tant als Mossos com als Bombers s’ha introduït una reserva de places per a dones del 40%.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha destacat que aquest increment de dones suposa avançar “cap a la fi d’una injustícia històrica i fer passos endavant cap a la paritat”. “Els nostres cossos operatius necessiten presència femenina per justícia i per eficàcia”, ha remarcat, i h aprofitat per valorar que els pressupostos del 2023 permetran invertir 1,4 MEUR per adequar la infraestructura de diversos parcs de Bombers per aquest creixement en el nombre de dones.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

A nivell percentual, les 642 dones inscrites suposen un 20,07% del total de 3.199 persones que optaran a una de les 250 places convocades, i que hauran de superar les diverses fases del procés de selecció (oposició, concurs, formació i pràctiques).

 

Aquesta convocatòria d’accés al cos de Bombers de la Generalitat ha anat acompanyada d’una campanya publicitària amb l’objectiu de fomentar-ne la participació de dones. La campanya ‘Necessitem més bomberes com tu’ es planteja com una campanya a mig termini que vol fomentar l’interès de les dones pel cos de Bombers. Un dels requisits d’accés a les proves és obtenir el permís de conducció de la categoria C de camions rígids amb un pes superior a 3.500 kilograms.

Mar Laborda
Sobre l'Autor

Mar Laborda

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *