Articles

Més de 8.500 persones passen pel tercer Saló de l’Esport i el Turisme de Muntanya de Lleida

  • febrer 15, 2016
  • 3 min read
Més de 8.500 persones passen pel tercer Saló de l’Esport i el Turisme de Muntanya de Lleida
Més de 8.500 persones passen pel tercer Saló de l’Esport i el Turisme de Muntanya de Lleida

Més de 8.500 persones passen pel tercer Saló de l’Esport i el Turisme de Muntanya de Lleida| ACN – Fotografia: Fira de Lleida

 

Més de 8.500 persones han passat des de divendres pel tercer Saló de l’Esport i el Turisme de Muntanya de Lleida, una xifra similar a la de la passada edició. Enguany el pavelló 3 de Fira de Lleida ha acollit una setantena d’expositors que han presentat les seves propostes i novetats. 

Paral·lelament, unes 1.600 persones han participat a les 25 activitats programades, entre congressos, conferències, curses o presentacions de llibres. Precisament un dels reptes de futur és el de continuar integrant al certamen diferents sectors relacionats amb la muntanya perquè “participin i se sentin la fira com a pròpia”, segons ha explicat el director de Fira de Lleida, Oriol Oró. L’altre objectiu prioritari és ampliar l’àmbit d’influència captant expositors i visitants de tot l’estat i del sud de França.
 
El coorganitzador del saló, Juan Antonio Serrano, ha destacat especialment que el saló hagi acollit el congrés de l’Associació espanyola de Municipis de Muntanya o representants dels parcs nacionals de tot l’estat. En aquest sentit, ha afegit: “Això ens fa veure que hem d’ampliar el radi de comercialització perquè vinguin expositors de zones més llunyanes; nosaltres hem de promocionar la muntanya i ells han de veure la fira com un lloc per atraure el client català cap a les seves zones”.
 
En general, els organitzadors han fet una valoració molt positiva d’un certamen amb voluntat de créixer. De fet, el saló ha ocupat aquest any tota la superfície expositiva del pavelló 3 i el director de Fira de Lleida no ha descartat que s’hagi d’ampliar per a la pròxima edició.
 
La primera tinent d’alcalde de la Paeria, Montse Mínguez, ha destacat que aquesta “és una fira que té tirada, que ha de tenir continuïtat i que és una aposta per impulsar el Pirineu des de la ciutat de Lleida”.
 
D’altra banda, aquest diumenge Pep Sánchez, atleta extrem d’ultrafons, ha presentat al saló l’últim repte que vol assolir en els propers mesos: pujar 12 cims de 3.000 metres del Pirineu, entre la Pica d’Estats i l’Aneto, sense parar i combinant ciclisme i esquí de muntanya. Preveu fer-ho en dos dies. 
 
Polèmica per la presència de l’exèrcit
La presència de la secció de muntanya de l’exèrcit espanyol al saló ha generat les crítiques de la federació d’ERC al Pirineu i de la Crida-CUP de Lleida.
 
Juan Antonio Serrano considera que “l’exèrcit té un cos especialitzat en muntanya i pensem que aquesta fira els encaixa; si volen participar-hi ho poden fer com qualsevol altre institució”.

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.