Més de 400 persones a la botifarrada de Ramaderia Pifarré

Més de 400 persones a la botifarrada de Ramaderia Pifarré| Redacció – Foto: Ramaderia Pifarré

 

Més de 400 persones van assistir diumenge a la botifarrada organitzada pels propietaris de la granja Ramaderia Pifarré per exigir a l’administració local i les institucions judicials una resolució ràpida al conflicte veïnal que es viu a l’Horta de Lleida des del passat mes de setembre. Els assistents van signar un manifest -que estarà disponible al públic a la Copisteria Soler- en favor de la finca afectada pel tancament del camí que en permet l’accés.

Els Grups Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)-Avancem, Comú de Lleida, Crida-CUP, Partit Popular i Convergència i Unió demanaran un segon informe al secretari general de l’Ajuntament de Lleida, per tal de forçar a una solució definitiva envers la problemàtica que viu la Ramaderia Pifarré. Aquesta proposta coincideix amb la negativa de l’Audiència a permetre a l’explotació dur a terme les mesures cautelars que permetrien l’entrada de camions de pinso per alimentar el bestiar i dur a terme amb normalitat la seva activitat professional.

En la proposta conjunta dels 5 grups polítics adreçada al secretari general es 
plantegen fins a sis qüestions perquè es pugui emetre un nou informe.
 
En primer lloc, s’insta a conèixer quines accions pot emprendre l’Ajuntament de Lleida per donar compliment a les conclusions del document d’Agricultura que alertava ja de risc d’epidèmia. I, en segon lloc, en referència a la via de servei del tren d’Alta Velocitat, es reclama saber qui n’és el titular; quines són les restriccions de trànsit de vehicles de caràcter agrícola; qui en regula les condicions d’ús; qui en pot modificar la normativa d’ús i qui seria el responsable en cas d’accident.