Més de 280 sortides dels Bombers pel temporal de pluja i vent

Més de 280 sortides dels Bombers pel temporal de pluja i vent| Text i fotografia: ACN

 

El temporal de pluja, vent i mala mar continua provocant afectacions arreu de Catalunya i els Bombers ja acumulen més de 280 sortides fins a les 18.00 hores, principalment per inundacions de baixos, retirar objectes inestables i treure arbres caiguts. La majoria de serveis s’han concentrat a Lleida (63).

Dues vies continuen tallades per inundació: l’A-7 a l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp) i l’N-230 a Alfarràs (Segrià). L’N-340 també ha estat tallada unes hores Mont-roig del Camp per la caiguda de diversos arbres però la circulació ja està normalitzada.
 
La pertorbació es va desplaçant lentament cap al nord –deixant d’afectar les Terres de l’Ebre i Ponent- i concentrant-se al Camp de Tarragona, àrea metropolitana, Catalunya Central i demarcació de Girona. Protecció Civil de la Generalitat demana a la població extremar al màxim les precaucions davant el temporal, especialment a la carretera i a prop de rius i rieres.
 
Els rius a les Terres de l’Ebre, Tarragona i Lleida baixen amb cabals importants derivat de les pluges i s’espera que a les comarques de Barcelona i Girona també s’incrementin els cabals amb el pas de les hores i sobretot al vespre i durant la matinada amb l’increment de les precipitacions. Cal extremar les precaucions a l’entorn i evitar travessar-los.