Edició 2021

Més de 200 escoles de Lleida han aplicat a les seves aules els recursos innovadors d’eduCaixa

  • agost 21, 2017
  • 3 min read
Més de 200 escoles de Lleida han aplicat a les seves aules els recursos innovadors d’eduCaixa
Més de 200 escoles de Lleida han aplicat a les seves aules els recursos innovadors d’eduCaixa

Imatge d'un nen treballant a l'aula | LleidaDiari.cat

 

Un total de 208 escoles i 50.180 alumnes lleidatans han participat en les activitats d'eduCaixa el curs 2016/2017. Fruit de l'experiència i el compromís que l'Obra Social “la Caixa” té amb el món educatiu, l'entitat posa a disposició de les escoles eduCaixa, proposta que engloba tota la seva oferta educativa. eduCaixa és un complement únic i innovador a l'educació formal de les escoles que vol promoure el creixement personal a través de l'educació en valors, divulgar l'art i la cultura, despertar vocacions científiques i fomentar l'educació financera i emprenedora. Els professors també disposen d'un altre tipus de materials que poden utilitzar per treballar amb els alumnes a l'aula. A través del portal www.eduCaixa.com, la comunitat educativa pot accedir a una gran varietat de recursos multimèdia i materials descarregables amb propostes d'interès social, cultural i científic. En aquest espai, a més, els professors hi poden aportar les seves opinions i votar o compartir activitats amb els seus col·legues de professió a través de les xarxes socials. Així mateix, poden sol·licitar en qualsevol moment materials educatius en forma de kits d'aprenentatge per dur a terme activitats amb els seus alumnes i fomentar el treball en equip. L'any passat 18.300 alumnes i docents lleidatans van accedir als continguts en línia.

  

 

 

eduCaixa també disposa de diversos kits físics amb materials fàcils d'utilitzar, polivalents i atractius. Entre aquests, el KitCaixa Hàbits Saludables, creat i desenvolupat de la mà de la Fundació SHE, presidida pel cardiòleg Valentí Fuster, per fomentar als nens d'educació infantil la reflexió sobre les seves accions quotidianes. A partir de diferents activitats es treballa l'alimentació, el descans, la importància de tenir una vida activa, el coneixement de les parts del cos, els sentits i les emocions. Durant el curs 2017/2017 l'han treballat 2.754 alumnes lleidatans de fins a sis anys. Destaca també el KitCaixa Valors, l'objectiu principal del qual és fomentar l'autoestima i el reconeixement de les qualitats dels alumnes, com també l'aprenentatge del respecte a les normes, el valor de la diversitat, la tolerància, el diàleg i el compromís. Aquest kit, que ha arribat a 2.703 alumnes de Lleida el curs passat, es complementa amb altres recursos en línia que tracten sobre l'educació socioemocional.

 

D'altra banda, dins dels recursos físics també hi ha el Planeta Mòbil, una cúpula inflable amb capacitat per a unes vint persones, de cinc metres ddiàmetre i altura. Amb aquesta activitat es pretén que els alumnes s'acostin al món de l'astronomia i la biologia. Han participat en el Planeta Mòbil 2.058 escolars lleidatans dels últims cursos de primària, ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà, com també professors. Per als estudiants de secundària (14 – 18 anys), eduCaixa impulsa el Programa Joves Emprenedors, que té com a prioritats treballar sobre el concepte d'emprenedoria i descobrir als alumnes les característiques i els valors d'una actitud emprenedora. Tallers, kits físics per treballar a l'aula i nombrosos recursos educatius en forma de vídeos i interactius són les eines que ofereix el programa en matèria d'emprenedoria i educació financera. Durant el curs passat, hi han treballat 555 escolars lleidatans.

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.