Més de 300 militars tornaran a Catalunya l’endemà del 21-D

Un grup de militars aterrarà a Girona l'endemà de les eleccions | Ministeri de Defensa

 

Les conseqüències del 'Procés' continuen anant més enllà de la política. Si fa una setmana una trentena de militars acampaven a la Mussara —localitat abandonada del Baix Camp—, ara un esquadró militar de més 300 homes s’establirà prop de Girona a partir del proper divendres, 22 de desembre. Només un dia després dels comicis catalans.

 

 

Segons reporta ‘Europa Press’, més de 300 membres de les forces armades espanyoles i una trentena de vehicles militars tornaran a la seva base de Sant Climent Sescebes (Girona) després d’haver passat una setmana a una base de Saragossa.

 

Què hi feien a Saragossa?

Els militars esmentats han tingut una breu estada a la capital aragonesa. De fet, segons el mitjà citat, el grup —conegut com a Batalló d’Infanteria Badajoz— hauria estat realitzant un seguit de maniobres i pràctiques de tir a la localitat aragonesa de Sant Gregori, a escassos quilòmetres de Saragossa.

 

En aquesta estada, els militars establerts a la base gironina haurien practicat amb l’ajut de 28 vehicles en cadena, dels quals 13 són vehicles de combat d’infanteria ‘Pizarro’ i els 15 restants formen part de la categoria de transport ‘eruga’ cuirassat.  D’altra banda, també haurien comptat amb vehicles d’alta mobilitat i camions adaptables a múltiples superfícies.

Militars de l'exèrcit espanyol

Militars de l'exèrcit espanyol | Cedida

 

Així mateix, les pràctiques en qüestió es va dur a terme els dos darrers dies. I és que tot i ser-hi una setmana sencera, les maniobres només es van realitzar el diumenge i el dilluns.