Lleida

Més de 100 anys de presó a 18 persones a Lleida

Tània Sentís
  • octubre 26, 2022
  • 3 min read
Més de 100 anys de presó a 18 persones a Lleida

La fiscalia demana 101 anys i 10 mesos a 18 persones acusades dels aldarulls que es van viure la nit del 18 al 19 d’octubre de 2019 a Lleida contra la sentència del procés, en què es van registrar danys en comerços, vehicles, edificis i quioscs de l’ONCE així com contenidors cremats. 

El jutge ha ordenat l’obertura de judici oral després d’haver rebut els escrits de les acusacions. La fiscalia demana penes de presó per a cadascun d’ells que oscil·len entre els 3 anys i 5 mesos i fins als 8 anys i 3 mesos. Als 18 els acusa de desordres públics i atemptat contra l’autoritat, mentre que a 11 d’ells els acusa també d’un delicte de danys amb incendi i a 1 li afegeix un delicte de robatori amb força. El judici es farà a l’Audiència de Lleida, tot i encara no s’ha assenyalat el dia.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El ministeri públic a més, sol·licita multes de 5.400 euros per a 9 d’ells. La lletrada de la Generalitat, per la seva banda, sol·licita condemnes d’un any i mig de presó per a 16 d’ells per atemptat contra l’autoritat i dos anys i mig i una multa de 3.600 euros per als altres dos, també acusats de danys. 

En la interlocutòria, el jutge demana que els 18 acusats ingressin una fiança de 47.895,81 euros per fer front a possibles responsabilitats civils. De moment, la fiscalia demana que s’indemnitzi 6.852 euros la Paeria pels contenidors cremats, a la parròquia Sant Francesc amb 3.625,16 euros, al Bisbat de Lleida o a l’agrupació ilerdenca de pessebristes amb 1.422,14 euros pels danys a la capella de Sant Jaume, a l’entitat ONCE amb 17.671,76 euros, a la botiga Party Fiesta amb 3.829,65 euros i a Caixabank amb 6.685,10 pels danys en dues sucursals.

Així mateix, el ministeri públic demana que es valori en sentència la quantitat d’altres indemnitzacions; concretament pels danys ocasionats a vehicles policials, a l’edifici de la Paeria i a l’edifici de la plaça Sant Francesc, pels danys a un vehicle municipal, a Banc Sabadell pels danys en unes oficines i a 4 Mossos d’Esquadra que van resultar ferits. 

La Plataforma Antirepressiva de Ponent recorda que quatre dels encausats van estar gairebé un més en presó provisional i que «no són els únics represaliats de la setmana postsentència», sinó que n’hi ha molts més que estan a l’espera dels escrits d’acusació i del judici.

Des de la Plataforma recorden aquells dies com un “exemple de lluita a seguir, per plantar cara a l’estat espanyol i la seva repressió ferotge” i es posen a disposició dels encausats per organitzar una campanya de suport a tots ells, sense distincions, ja que «l’Estat tampoc les fa a l’hora d’exercir la repressió contra aquells que lluitem dia rere dia contra les injustícies i per conquerir els nostres drets i llibertats democràtiques», afegeixen en un comunicat.

Tània Sentís
Sobre l'Autor

Tània Sentís

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *