Mercolleida aprova un pressupost de més d’1 MEUR per a l’exercici 2023

El Consell d’administració de Mercolleida ha aprovat aquest dilluns el pressupost ordinari per al 2023, que preveu uns ingressos d’1.107.000 euros i unes despeses de 863.000 euros i, per tant, un superàvit de 244.000 euros (abans d’impostos). La llotja lleidatana planteja destinar beneficis a actuacions per millorar l’eficiència energètica de l’edifici, amb la col·locació de plaques solars i una instal·lació basada en la geotèrmia, a més d’obres per reformar les oficines, segons ha explicat el director general de Mercolleida, Miquel Àngel Bergés.

 

Així mateix, preveu dur a terme en el primer trimestre del 2023 els informes tècnics sobre viabilitat del sòl per a la instal·lació geotèrmica, que aprofita la temperatura constant del subsol. Els ingressos de Mercolleida provenen, per una banda, de les quotes que paguen els usuaris de la llotja per rebre les cotitzacions i informes de mercats generats pels serveis tècnics de Mercolleida i, de l’altra, de l’arrendament de les oficines de les quals disposa l’entitat a l’edifici de la seva propietat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El president de Mercolleida, Paco Cerdà, ha destacat la tasca duta a terme des de l’entitat tot i el context econòmic actual, cosa que permet continuar amb el creixement de la llotja i mantenir una bona estructuració dels sectors ramaders de tot l’Estat per esquivar la pèrdua de producció que s’està donant, per exemple, en el nord d’Europa en el cas del porcí.

 

El Consell d’administració ha constatat el bon funcionament dels mercats agrícoles i ramaders en un any complicat, sobretot per l’augment dels costos de producció i els efectes de la inflació sobre el consum. Segons l’entitat, aquestes tensions de mercat s’ha resolt en les diferents juntes de preus de Mercolleida, reflectint tant els balanços del dia a dia entre oferta i demanda com la necessitat de garantir la viabilitat de la producció en un moment de clares reduccions de les cabanyes ramaderes a tota Europa i d’incertesa sobre les produccions agrícoles per l’encariment dels seus inputs.

D’altra banda, el Consell d’administració ha acordat instar a l’Ajuntament de Lleida perquè formalitzi la seva adhesió a la Xarxa Municipal Ramadera-Càrnia. Així mateix, ha aprovat modificar les normes internes de contractació a Mercolleida i intensificar contactes amb altres llotges. En aquest sentit, la llotja lleidatana ja ha presentat la seva sol·licitud d’adhesió a la Borsa de Comerç Europea. Mercolleida opera en els sector porcí, boví, cereals, pinsos i farratges, oví i fruita. En destaca la seva importància en el sector porcí, on és la llotja de referència al mercat estatal, així com del boví i dels cereals. Llotja Agropecuària Mercolleida és una societat anònima de la qual l’Ajuntament de Lleida compta amb gairebé un 80% de les accions i la Generalitat amb prop del 10%.