Edició 2021

Menús i plats per a celíacs, als restaurants de Lleida

  • octubre 16, 2012
  • 2 min read
Menús i plats per a celíacs, als restaurants de Lleida
Menús i plats per a celíacs, als restaurants de Lleida

Menús i plats per a celíacs, als restaurants de Lleida| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Els regidors de Turisme, Felix Larrosa, i de Salut, Oriol Yuguero, han rebut aquesta tarda els representants de l'Associació de Celíacs de Lleida, Loli Felipe, responsable de la delegació de Lleida, i Elies Bosch, delegat de l'Associació de Celíacs a Lleida, a fi d'obrir ponts de cooperació i d'afavorir que les persones celíaques puguin gaudir de la restauració lleidatana.

El regidor de Turisme s'ha compromès a traslladar a la Federació d'Hostaleria aquesta inquietud i des de Turisme de Lleida s'endegarà una campanya interna entre els establiments de restauració de la ciutat per promoure la incorporació a les cartes i als menús de menjars adaptats per a persones celíaques. Aquells establiments que hi participin aniran ressenyats en la guia de la ciutat que edita el patronat de Turisme i també figuraran en la web de l'Associació Catalana de Celíacs. En aquesta direcció Larrosa ha assenyalat que s'ha de veure com una oportunitat ja que molts cops les persones que pateixen aquesta incompatibilitat alimentària opten per quedar-se a casa i no gaudir de la restauració lleidatana.
 
L’Associació de Celíacs de Lleida compta amb prop de 400 membres a tota la província. La seva seu social, inaugurada el passat mes de febrer, està situada al carrer Henry Dunant. Aquest espai que té com a objectiu centralitzar les activitats i els serveis que s’ofereixen als socis i les sòcies i l’organització de tallers relacionats amb la malaltia.
 
Celíacs de Catalunya ofereix atenció i informació a persones celíaques i amb Dermatitis Herpetiforme (intolerància al gluten que es pot trobar al blat, la civada, l’ordi i el sègol). La iniciativa de la creació de SMPAP Celíacs de Catalunya va sorgir l’any 1976 d’un grup de pares, mares i metges de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.