Sense Categoria

El Govern apujarà el preu dels menjadors escolars el pròxim curs

Avatar
  • novembre 3, 2018
  • 3 min read

El cost dels menjadors escolars augmentarà, segons ha confirmat la Generalitat | Cedida

 

El pròxim curs escolar arribarà ple de canvis, també pel que fa als preus dels menjadors escolars. La Generalitat de Catalunya ha decidit encarir el preu del menú escolar, que va quedar congelat des de l'any 2009, segons han indicat fonts de la mateixa conselleria d'Ensenyament al 'Diari de Tarragona'.

 

Actualment, el cost que suposa per a les famílies que els alumnes es quedin a dinar als centres escolars és d'uns 6,20 euros al dia per als usuaris fixos, mentre que els que es queden dos dies o menys a la setmana paguen fins a 6,80 euros. L'augment oscil·larà entre l'1,6% i el 3,2%, que traduït en euros suposarà un augment d'entre deu i vint cèntims per jornada i usuari. En definitiva, les famílies hauran de pagar 6,30 euros o 6,40 euros, per deixar els seus fills al menjador cada dia. 

 

El Govern podria oferir un nou tipus de bonificació, del 80%

Segons el director general d'Atenció a la Infància i a la Comunitat Educativa, Ramon Simon, aquesta pujada del cost «ha de ser assumible tant per a les famílies com per al Govern», tenint en compte que és l'executiu català l'encarregat del pagament de les beques.

 

La idea del Govern, segons Simon, és revisar el sistema d'ajudes públiques en els pressupostos de l'any que ve, per crear un «tram intermedi» de bonificació del 80% del cost dels menjadors. Actualment, hi ha únicament dues opcions: un que cobreix el 50%, i un segon que cobreix el 100%.

 

Des de l'Associació Catalana d'Empreses de Lleure, l'Educació i la Cultura consideren que l'actualització dels preus és una bona notícia, però consideren que és insuficient, perquè «fa una dècada que la tarifa no s'apuja». En aquest sentit, consideren que seria necessària una pujada del 10% per oferir «un servei amb les màximes garanties». Les Associacions de Mares i Pares, però, ho valoren negativament, perquè considera que són les mateixes famílies les que «assumeixen aquest cost».

 

El pròxim curs arribarà amb canvis pel que fa a l'assignació de punts en les preinscripcions

El pròxim curs arribarà amb canvis pel que fa a l'assignació de punts en les preinscripcions | CatalunyaDiari.cat

 

Eliminen els punts extra per a celíacs i fills d'exalumnes en la preinscripció

Aquesta setmana el Govern també ha confirmat que, el pròxim curs, a banda de l'actualització del model lingüístic, també hi haurà canvis pel que fa a l'assignació de punts extra per als celíacs o els fills o germans d'exalumnes, a l'hora d'escollit centre. En concret, els pares del primer grup no gaudiran dels deu punts de més com fins ara, i els segons tampoc obtindran els cinc punts, que sí que es mantenen per als nens que tinguin germans cursant actualment en el centre. 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *