Màxima seguretat per al MWC: Aquestes són les mesures

Els Mossos d’Esquadra han inspeccionat les instal·lacions del Mobile World Congress abans que la fira tecnològica més gran del món hagi obert portes aquest dilluns. Unitats especialitzades, com la Canina, han participat en el dispositiu de requises habitual abans d’un esdeveniment d’aquestes característiques. També hi han treballat la Unitat de Subsol, que examina la xarxa de clavegueram, i els Tedax. «La singularitat d’aquest esdeveniment és que el perímetre és molt gran. Avui arribarem fins al pavelló 8 després d’uns anys sense fer-ho», destaca el cap de l’Àrea Central de Suport Operatiu, Carles Quesada, en declaracions a l’ACN, just abans que comenci l’edició que aspira a recuperar el gran volum de congressistes d’abans de la pandèmia.

A les 8 del matí, la feina ha d’estar feta per a les unitats especialitzades que participen en el dispositiu de les requises dels Mossos d’Esquadra, que consisteix bàsicament a garantir la màxima seguretat de les instal·lacions per a quan la fira obri portes. El congrés ocuparà tots els pavellons de Fira Gran Via i preveu arribar als 85.000 congressistes, una xifra que s’apropa a les de les edicions d’abans de la pandèmia de la Covid-19.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

«Hem de donar seguretat en una àmplia zona que en altres dispositius sol ser més petita. Això implica assignar un major nombre de recursos humans i materials», indica Quesada. Una de les unitats que treballa en aquest dispositiu és la de Subsol que s’encarrega d’inspeccionar la xarxa de clavegueres per assegurar que no hi hagi «cap intrusió de l’exterior amb l’interior», assenyala el cap de l’Àrea Central de Suport Operatiu.

 

Una altra de les unitats participants és la Canina, amb diversos agents i gossos pentinant tots aquells llocs susceptibles de contenir elements perillosos. Un d’aquests gossos és Thor, que ha ensumat les papereres, lavabos i altre mobiliari dels pavellons que li havien assignat per descartar cap substància explosiva. Els estands de les firmes tecnològiques tampoc s’han escapat de la indagació de Thor, que, si hagués detectat alguna substància, s’hauria assegut a terra per alertar els Mossos, un marcatge passiu per no activar l’artefacte.

Al Mobile, hi participen altres àrees i unitats dels Mossos com la de mitjans aeris, amb drons i l’helicòpter. La seguretat de la cita tecnològica va més enllà dels recintes firals i el dispositiu també inclou qualsevol circumstància associada als congressistes, com per exemple els desplaçaments en el transport metropolità. Quan el recinte obre portes, els furts a congressistes són un dels principals maldecaps dels Mossos.