Edició 2021

Màscares higièniques per reivindicar la igualtat de gènere a Lleida

  • octubre 30, 2020
  • 3 min read

Màscares higièniques per reivindicar la igualtat de gènere | Centre Dolors Piera

El Centre d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones Dolors Piera de la Universitat de Lleida (UdL) ha decidit utilitzar les màscares higièniques com a plataforma per a la seva nova campanya de sensibilització i n'ha encarregat 1.100 amb el lema 'Contagia igualtat' per a repartir entre els membres de la comunitat universitària. La carpa del Punt Lila s'ha instal·lat aquest dijous al campus 1 d'octubre, a Cappont, per donar aquest material de protecció i també informació sobre els serveis del Centre Dolors Piera de divulgació, sensibilització i assessorament.

 

Les màscares, amb especificació UNE 0065:2020, són reutilitzables i es poden rentar. Amb un interior 100% cotó i un exterior que combina aquest material amb el polièster, compten també amb una cinta elàstica integrada per portar al coll. Els destinataris són l'estudiantat, el professorat i el personal d'administració i serveis de la UdL. Aquesta acció del Centre Dolors Piera és finançada amb la dotació econòmica del Pacte d'Estat contra la Violència de gènere a la UdL.

 

[predef]lleidadiari-grup-de-facebook-598[/predef]

 

'Aproves amb nota en igualtat?', nova campanya del Centre Dolors Piera

Realment tens actituds o conductes masclistes? Fins a quin punt afecta la teva vida el fet de ser dona o LGBT? Aquests són algunes de les preguntes que llença la nova campanya de sensibilització del Centre d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones Dolors Piera de la Universitat de Lleida (UdL). Es tracta d'una iniciativa digital per conscienciar la comunitat universitària i fer visibles comportaments molts cops inconscients de discriminació. Està articulada al voltant de 3 tests d'autoavaluació que s'omplen per Internet: un d'actituds i conductes masclistes i LGBTIfòbiques; i 2 de victimització, un centrat en les dones i l'altre, en el col·lectiu LGBTI.

 

Mena d'examen de 10 punts

«Els tests són com una mena d'examen de 10 punts. Cada vegada que es respon sí, es perd un 1 punt. Per tant, com més alta la puntuació final, millor nota es treu. I com més baixa, pitjor nota», explica una de les tècniques del Centre Dolors Piera, Cristina Rodríguez. Podem trobar preguntes com ara si has sentit por anant pel carrer, has callat davant un comentari ofensiu o has sentit pressions per sortir de l'armari.

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.