Mas Blanch i Jové enceta una verema que preveu d’«excepcional qualitat»

Treballadors collint els primers raïms de la temporada a les vinyes del celler Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles

Treballadors collint els primers raïms de la temporada a les vinyes del celler Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles | LleidaDiari.cat

 

El celler Mas Blanch i Jové ha donat inici aquest dimarts a una verema que preveu «d'excepcional qualitat» després de dues anyades complicades marcades per fortes sequeres. El celler de la DO Costers del Segre, ubicat a la Pobla de Cérvoles (Garrigues), espera recollir enguany uns 80.000 quilos de raïm. Mas Blanch i Jové elabora la totalitat dels seus vins ecològics, ja que no utilitza ni herbicides ni pesticides. A més, tota l'energia que utilitza el celler per a l'elaboració dels seus vins és d'origen solar i prové de les seves 110 plaques fotovoltaiques instal·lades a l'entorn. Mas Blanch i Jové ha començat la verema, sent un dels cellers més tardans de Catalunya en fer-ho, amb la varietat macabeu de les finques Llinars i Vinya dels Artistes i preveu recollir raïm aquesta campanya fins a principis de novembre.

 

El celler, situat a la subzona de les Garrigues de la DO Costers del Segre, té les vinyes a la població de la Pobla de Cérvoles, un terreny sec i pedregós, amb molt bon drenatge i que es troba a una altura considerable (uns 700 metres d'altura). «Aquest clima i paisatge es tradueix amb un raïm molt sa, petit, amb molts sucres i polifenols i que dóna com a resultat vins molt frescos, potents, equilibrats, elegants i amb molt color», segons apunten des de Mas Blanch i Jové. La verema d'aquest celler lleidatà sempre és de les últimes a tot Catalunya a causa de l'especial microclima del lloc, amb dies calorosos però nits fresques. i també a la filosofia «d'esperar al moment òptim de maduració del raïm», que es cull totalment de forma manual en caixes de 20 quilos.

 

A partir d'aquest cap de setmana, tant dissabte com diumenge a les 11.00 hores, els visitants que es desplacin fins a Mas Blanch i Jové podran gaudir de l'aroma del vi que es començarà a elaborar, tot passejant per la Vinya dels Artistes i provant el raïm que encara queda per collir. Posteriorment, també tindran l'ocasió de visitar l'interior del celler i tastar els seus vins Saó i Troballa.