Comarques

En marxa les obres de reforma de la plaça de les Bòbiles de Tàrrega

Els treballs suposen una inversió de quasi 215.000 euros

Marta Romera
  • gener 23, 2023
  • 3 min read
En marxa les obres de reforma de la plaça de les Bòbiles de Tàrrega

L’Ajuntament de Tàrrega ha començat les obres per transformar en un espai més acollidor la plaça de les Bòbiles. Aquest és un dels principals projectes que figuren a l’agenda d’actuacions urbanístiques. Per fer-lo realitat, el consistori invertirà 214.827 euros, que es finançaran mitjançant la concertació d’un préstec a llarg termini a l’espera de resoldre la tramitació d’una subvenció per part de la Diputació de Lleida.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La plaça de les Bòbiles, situada a l’illa que conformen els carrers de Bellpuig, Pau Casals, Betlem i l’avinguda d’Ondara, és objecte d’una remodelació integral per esdevenir un espai arbrat de lleure i passeig amb un nou paviment granular. Serà una notable millora paisatgística que es completarà amb mobiliari urbà, jocs infantils i enllumenat públic. De 5.360 metres quadrats de superfície, la plaça passarà a disposar de camins per a vianants, zones enjardinades i mig centenar de llocs d’estacionament gratuït distribuïts en dos espais delimitats amb arbustos a prop dels carrers de Pau Casals i Bellpuig.

 

El projecte, que s’ha dividit en dos lots, preveu la plantació d’una vintena d’espècies d’arbres. L’empresa Jarditec Serveis Enginyeria del Paisatge SL executa el primer lot, que consisteix en els treballs de pavimentacions de terres, pavimentacions, jardineria i enllumenat de l’espai que s’han adjudicat per 178.281 euros (IVA inclòs). Per la seva banda, el lot 2, que contempla el subministrament i col·locació de mobiliari urbà i jocs infantils, s’ha adjudicat a Happyludic Playground and Urban Equipment SL per valor de 36.546 euros (IVA inclòs).

Les tasques han començat amb el desbrossament i l’esplanació del terreny. Tot seguit es procedirà a estendre el nou paviment granular per posteriorment delimitar els espais i zones que tindrà la futura plaça i els treballs de jardineria per dotar-la de vegetació. El projecte també contempla la millora de l’enllumenat públic de l’espai mitjançant la instal·lació de lluminàries tipus LED. Val a dir que mentre durin les obres no es pot estacionar a l’espai. Un cop finalitzats els treballs, Tàrrega guanyarà, per tant, una nova zona verda dins el cas urbà que potenciarà la pràctica d’activitats a l’aire lliure i que contribuirà a dignificar l’entorn de l’oest de la ciutat, on s’ubiquen diversos equipaments, entre els quals són tres centres educatius.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *