Marxa lenta a Lleida contra el projecte del polígon de Torreblanca-Quatre Pilans

Una cinquantena de vehicles han dut a terme aquest diumenge una marxa lenta pels carrers de Lleida per mostrar el seu rebuig al futur polígon industrial de Torreblanca-Quatre Pilans, a l’Horta de Lleida. 

La caravana ha sortit a les 11 h del carrer Sant Pere Nolasc, als Magraners, ha transcorregut per diversos carrers i ha acabat davant de la Llotja, a l’avinguda de Tortosa.  Hi ha participat una cinquantena de vehicles, la majoria turismes, però també motos, bicicletes i un tractor, que ha encapçalat la protesta. Els participants han enganxat cartells als vehicles amb frases com ‘salvem l’horta!’, ‘la ciutadania té dret a opinar’, ‘no al macro polígon!’ o ‘som pagesos, no rucs!’, i durant tot el recorregut han fet sonar els clàxons.

El vicepresident de l’Associació de Veïns de Grealó i Quatre Pilans, David Poca, ha explicat que l’acció de protesta vol servir perquè la ciutadania de Lleida conegui “la barbaritat” de polígon que es planteja, de 1.820 hectàrees. En concret, l’entitat convocant demana aturar el pla director del projecte i obrir un diàleg amb la Paeria i el Govern perquè replantegin el projecte. 

Poca ha explicat que no estan en contra dels polígons industrials, sinó d’un projecte que consideren “faraònic” i innecessari per a la ciutat. Defensen que “no té cap sentit” destruir 1.280 hectàrees de l’Horta de Lleida per destinar-les a usos industrials, mentre a la ciutat, diuen, ja hi ha més de 1.800 hectàrees de sòl industrial repartides en diversos polígons. Això, a més de la contaminació que un macroprojecte d’aquestes característiques pot generar, ha afegit Poca. 

Els contraris al projecte també posen en relleu que la construcció de polígon suposaria la desaparició de la partida de Quatre Pilans i que comportaria que el barri de Magraners quedés totalment envoltat totalment de zones industrials.

La majoria dels assistents a la marxa han estat veïns afectats de l’Horta de Lleida, que consideren que es troben davant d’una situació injusta i que faran el que faci falta perquè el projecte no tiri endavant.  

“Un polígon que sigui més gran que la ciutat no el veiem assequible i com no hi estem d’acord, farem el possible perquè no el facin“, ha afirmat Antonio Caballero, que critica que li volen expropiar una finca de l’Horta, mentre que Manuel Díaz remarca que “s’ha de lluitarperquè no l’hi expropiïn la casa on viu des de fa vint anys.