En marxa la nova convocatòria ‘Buc-Lab 2023’ a Lleida

El Departament de Joventut i del Servei municipal dels Bucs d’assaig El Mercat de l’Ajuntament de Lleida ha convocat per tercer any consecutiu el projecte ‘Buc-Lab’ i els Bucs musicals ‘El Mercat’. Aquesta iniciativa està orientada a donar suport a la creació, creixement i difusió de les formacions musicals emergents de la ciutat de Lleida.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El programa s’adreça a joves músics d’entre 14 i 30 anys, sigui a títol individual o grupal. Les propostes musicals han de tenir un repertori complet de cançons pròpies.

 

El programa d’acompanyament artístic, inclou:

  • Residència durant el 2023 als Bucs d’assaig
  • Gravació d’un EP a l’estudi dels Bucs
  • Preparació del directe (stage a escenari)
  • Formació en difusió, comunicació i management dins del sector musical
  • Actuacions a espais culturals de la ciutat
  • Tutoria i assessorament musical per part del personal tècnic dels bucs. Els professionals s’encarregaran d’aportar experiència i consells a les persones seleccionades a més d’acompanyar-los als assajos, gravació i preparació del directe. De manera puntual es comptarà amb els serveis tècnics d’agents externs als bucs i amb un ampli coneixement del sector.

 

En una primera fase de selecció, d’entre totes les candidatures rebudes se seleccionaran un màxim de 6 propostes.

En una segona fase, aquestes 6 propostes hauran de realitzar una audició davant un jurat format per músics, professionals relacionats amb el sector musical i/o tècnics i responsables municipals. El jurat valorarà els següents ítems: capacitat de creixement del projecte, la previsió d’un pla de treball, vinculació de l’artista en el teixit musical lleidatà, compromís i constància amb el projecte, disponibilitat horària, posada en escena, qualitat artística, qualitat tècnica i originalitat.

 

Finalment, el jurat triarà, com a màxim, 2 de les propostes que es presentin, les quals formaran part del projecte durant tot el 2023. La inscripció és gratuïta. Les persones interessades hauran d’omplir el següent formulari per inscriure’s. La data límit d’inscripció és el divendres 30 de desembre de 2022 (inclòs).