Sense Categoria

Marta Camps posa llum a un mes de “mitges veritats”

LleidaDiari
  • març 13, 2015
  • 5 min read
Marta Camps posa llum a un mes de “mitges veritats”

Marta Camps posa llum a un mes de “mitges veritats”| Redacció – Fotografia: Miki de Santiago

 

Segons l’exportaveu socialista a la Paeria Marta Camps, aquest divendres, dia 13 de març, es compleix un mes del veritable origen de la crisi política que es viu a la Paeria: la publicació a ‘El Triangle’ d’una notícia falsa i calumniosa, que culminava un llarg procés de “guerra bruta” per acabar amb la meva carrera política, vinculant-la a un presumpte cas de corrupció i a la trama Gürtel.

Camps ha assegurat que manté la seva lleialtat “amb una política neta, honrada i honesta, malgrat les represàlies professionals i el linxament personal i davant una certa benevolència col·lectiva amb el poder establert que en res afavoreix la regeneració democràtica, social i ètica del país”. En aquest sentit, i per posar llum a un mes de “mitges veritats, acusacions, insídies i desqualificacions personals de tot tipus per part de l’alcalde i el seu equip”, l’exportaveu socialista a la Paeria vol posar de manifest que:
– Aquesta crisi política a l’Ajuntament de Lleida “no neix de la meva destitució com a primera tinenta d’alcalde i regidora d’Urbanisme ni de la investigació judicial en marxa ni de les denúncies públiques que es succeeixen des del 18 de febrer“. Aquesta crisi neix quan “es filtra a ‘El Triangle’ una notícia falsa que em vincula a mi i a la meva família amb l’empresa Romero Polo, que treballa per l’Ajuntament, i de retruc se m’intenta associar a una trama corrupta com la de Gürtel”. Una calumnia que no recull cap més mitjà de comunicació de Catalunya, “que es rectificava parcialment a instàncies meves i sobre la que s’ha demanat una segona rectificació com estableix la llei”. Davant la negativa de l’esmentada publicació a atendre aquesta segona rectificació -de data 20 de febrer i que adjunto- “dilluns mateix presentaré una querella als jutjats per tal que es rectifiqui en forma i lloc”.
 
– Davant d’aquesta evident operació de “guerra bruta” “per intentar liquidar-me políticament, ja que l’alcalde, amb la connivència de la majoria del grup municipal socialista, va intentar destituir-me de tots els meus càrrecs institucionals a l’Ajuntament i orgànics dins el PSC basant-se en aquesta falsedat sobre la corrupció i la trama Gürtel, la meva ha estat una lluita pràcticament en solitari per defensar la meva honorabilitat personal i familiar i la meva gestió i la del meu equip al front de la regidoria d’Urbanisme en els darrers 11 anys”.
 
– El primer pas va ser l’acta notarial del mateix dia 18 de febrer, en la que s’adverteix a l’alcalde que “qualsevol destitució dels meus càrrecs institucionals o orgànics no es pot basar en una informació errònia i calumniosa i em reservo el dret a utilitzar les corresponents accions legals si això es fa efectiu en aquests termes. Els decrets de la meva destitució –signats el dia 18 de febrer- finalment només fan referència a estrictes i exclusives raons de pèrdua de confiança política”. No és, per tant, cap història de “venjança ni de desconfiances personals truncades” com vol fer veure l’alcalde Ros a diari des de totes les tribunes en que té veu. És el relat d’un “joc brut” i “un muntatge basat en mentides i infàmies per expulsar-me de la vida política i per acabar amb el destorb i el fre que jo suposava a determinades pràctiques de gestió i a presumptes irregularitats i il·legalitats a dins de l’Ajuntament que ja estan sent investigades per la Justícia“.
 
– “Les meves denúncies davant la Fiscalia Anticorrupció es produeixen entre finals de novembre i principis de desembre de 2014, molt abans de qualsevol decisió que posés en qüestió la meva continuïtat a la llista del PSC a Lleida. No té, per tant, cap vinculació al calendari electoral municipal ni a les meves –legítimes per altra banda- possibles aspiracions polítiques”.
 
– Des del dia després de la meva destitució, vaig demanar que tothom actués amb honestedat i des de la veritat, i posant per davant el bé comú que ha de ser respectat per tothom –els diners públics i la dignitat de la institució de l’Ajuntament- i malgrat això “només hem conegut mitges veritats de boca de l’alcalde empès per la Justícia i davant la necessitat de donar la cara davant un fet tant greu i revelador com la presència física d’agents policials de la Fiscalia Anticorrupció i l’Oficina Antifrau de Catalunya a la Paeria, el passat 4 de març. Ros, segons Camps, “en cap moment ha aportat documents públics per rebatre les denúncies en tràmit i s’ha limitat a atacar amb un únic argument: ‘Venjança personal’, amb un excés de gesticulació mediàtica i sense ser capaç de demostrar amb proves els seus arguments”.
 
– “Reitero el meu compromís i la meva lleialtat amb la veritat i la justícia. A partir d’ara l’alcalde no m’ha de respondre a mi, sinó als requeriments de la Fiscalia i l’Oficina Antifrau i sobretot ha de dir la veritat davant la ciutadania, tot recordant alguns dels valors del codi ètic que ens obliga a tots els i les militants socialistes”.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *