Si t’agrada el vi, no et perdis aquest sopar amb vins del Pirineu d’altituds extremes

El restaurant L'Espurna de Lleida acollirà el dijous, dia 28 de juliol, un sopar de maridatge, amb el tast comentat de cinc vins del Pirineu lleidatà elaborats amb raïm plantat a més de 900 metres.

 

Aquest sopar serà també la presentació social a Lleida del nou i exclusiu vi Pirene 2020 que Familia Torres ha elaborat al celler Purgatori (DO Costers del Segre) amb vinya procedent de la finca Sant Miquel (950 m) de Tremp. Aquest vi és un monovarietal de pirene, varietat ancestral recuperada i batejada per Torres amb aquest nom.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Imatge d'un maridatge de vins

Sopar amb vins del Pirineu d'altituds extremes per presentar el nou i exclusiu Pirene | LleidaDiari.cat

 

Després d'anys d'experimentació; aquesta és la primera anyada comercial d'aquest vi a l'Estat espanyol i se n'han elaborat únicament 1.241 ampolles. Es destinarà principalment a quatre països –Espanya, Bèlgica, Estats Units i el Canadà–, amb l'aval de la crítica internacional. Eric Asimov, crític de vins del New York Times, el va considerar un dels dotze millors vins que havia tastat el 2019 i va lloar el potencial enològic de la varietat.

 

Les curiositats dels vins del sopar

Entre les curiositats dels vins del sopar també destaquen dues referències de petites vinificacions a la Cerdanya lleidatana. Com són els vins Petit Costes Muscat que elabora Gramona a partir de raïm mucat, dins el projecte Costes de Cerdanya (1.080 – 1.270 m) de Riu de Cerdanya; i el Campgran 2020, cupatge de riesling i gewürztraminer, procedent de la vinya de Cal Mandrat (1.158 m) a Montellà – Martinet.

 

Els altres vins de la trobada, DO Costers del Segre, seran Ekam 2020 elaborat a partir de raïm riesling per Castell d'Encús (880 – 1.000 m) a Talarn; Nero 2019 monovarietal de pinot noir del Celler Batlliu de Sort (900 m). El sopar estarà elaborat per l'equip del xef Jesús Gimena; i el tast dels vins estarà comentat pel periodista i sommelier de Como Pomona, Rafa Gimena. El preu del sopar és de 65 euros i es poden fer reserves a www.comopomona.com.