Sense Categoria

Maria Ciria aconsegueix la millor nota de la selectivitat de Lleida amb un 9,7

Avatar
  • juny 28, 2018
  • 2 min read

 

Pla mig de la Maria Ciria Puigpinós | Cedida

 

Maria Ciria Puigpinós, del col·legi Lestonnac, ha estat la millor nota de selectivitat de Lleida amb un 9,7. Segons ha explicat Maria a LleidaDiari.cat, «tenia bones sensacions quan vaig acabar els exàmens, però no em pensava que aconseguiria una nota tan elevada». Llengua castellana, història i anglès han estat les seves millors notes que, encara que totes les qualificacions en conjunt han estat bones, destaca la de matemàtiques com les que més li van costar. Com optativa, biologia ha estat la millor nota de Maria.

 

La jove alumna ha estudiat el batxillerat científic amb química i biologia com a optatives i ara vol estudiar Medicina a Barcelona. En aquest sentit, Maria celebra que la nota d'accés de l'any passat fos un 12,5 i ella, després dels seus resultats, tingui més d'un 13,5. Malgrat que li agrada el camp de la Medicina en general, manifesta tenir certa predilecció per la investigació mèdica, àmbit al qual li agradaria dedicar-se en un futur.

El secret per aconseguir una bona nota

Referent al secret per aconseguir aquesta bona nota, Maria considera que «la feina està durant el curs i no tant en la preparació de la selectivitat» tot i que considera que «el secret està a afrontar les proves amb tota la tranquil·litat possible, que és molt difícil en aquell moment, descansar bé i tenir una mica de sort i que les coses et vagin de cara».

 

Per la Maria Ciria, «la selectivitat va ser seguir estudiant el que havia fet durant el curs», ja que «crec que la feina està al curs i no tant en la preparació de la selectivitat». Per preparar-se per a les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), «vaig fer un repàs general a tota la matèria del curs», assenyala l'estudiant amb millor nota de la selectivitat aquest juny a Lleida.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *